Híreink

Osztrák-olasz erőegyesítés: új tényező a tűzvédelemben

2016. augusztus 02. 08:56

Az osztrák Rosenbauer és az olasz CTE SpA közösen alapított vegyesvállalatba koncentrálja mentőplatformokkal kapcsolatos tudását és erőforrásait. Az új cég többségi tulajdonosa, a Rosenbauer nem titkolt célja a fejlesztés, a gyártás és a szerviz egységbefoglalásával a piacvezető pozíció elérése.


A Rosenbauer célja az új vállalat létrehozásával elsősorban a know-how koncentrációja. A bécsi tőzsdén jegyzett Rosenbauer International AG és az olaszországi, roveretói székhelyű CTE SpA közösen alapított vegyesvállalata, a Rosenbauer Rovereto Srl a közelmúltban kezdte meg a tevékenységét. A cég 70%-os többségi tulajdonosát nem szükséges a szakmát ismerők számára bemutatni. A kisebbségi tulajdonos CTE a különféle ipari emelőket gyártó CTE Group leányvállalata, 30 dolgozóval, éves szinten 20-25 a tűzoltóságok részére eladott mentőplatformmal és kb. 10 millió eurós forgalommal.

Az erőforrások koncentrációjával a roveretoi székhelyű vegyesvállalat egy kiegészítő értékesítési lehetőséget teremt a magas minőségű mentőplatformok nemzetközi mezőnyében. A cég feladata lesz a Rosenbauer, mint vezető tűzoltóeszköz gyártó piacelsőségének megerősítése, a mentőplatformok területén a piacvezető pozíció elérése. A magasból mentő gépjárművek területén a mentőplatformokkal szemben a nagyobb hordozósúlyok és nagy magasságok miatt kiemelt követelményekkel kell számolni. 

Vissza

Ezt a hírt eddig 1218 látogató olvasta.