Híreink

Új fejlesztés, új kihívás – elektromos teherautók

2018. február 20. 08:29

Az elektromos autók a környezetvédelemben jeleskednek, a tűzoltók számára komoly kihívás ezek mentésére való felkészülés. Az új hír, hogy az EMOSS Mobile Systems holland gyártó a Szentgotthárdon is gyártott Allison 4500 automata váltóval fejlesztett ki egy elektromos haszongépjárművet, amely több mint 300 mérföld (482,8 km) hatótávolságra képes. A cég, honlapja szerint az elektro-mobilitásban szerzett több, mint tíz éves tapasztalattal rendelkezik.


Az elektromos motorok fejlesztésében és integrálásában jeleskedő EMOSS a világ legnagyobb haszongépjárművekben alkalmazott automata sebességváltók gyártójával, Allison Transmission együttműködve az EMOSS Electric Vehicle with Extender Range (E.V.E.R. azaz Elektromos Jármű Kiterjesztett Hatótávolsággal) tehergépjárművébe Allison 4500 automata váltóval készíti.

A tehergépjármű egy 120 kilowatt-órás (kWh) akkumulátor-csomagot és egy LPG motorral hajtott villamos generátort használ, hogy újratöltse az akkumulátort és elérje a maximális hatótávolságot. A járművet egy Allison 4500 típusú automata sebességváltóval szerelték fel és bruttó 50 metrikus tonna kombinált súlyra hitelesítették.

Hat előremeneti sebességre beállítva teljes terhelés mellett, a nehéz rakományok hosszabb távú szállításához, vagy ahol gyakoriak a hegyek és a meredek lejtők az Allison automata váltóra van szükség – állapították meg a futáspróbákon.

Az Allison automata sebességváltó megtöbbszörözi a nyomatékot, ezáltal kevesebb energiát von el az elektromos motortól és az akkumulátor-csomagtól. Azt is lehetővé teszi, hogy az elektromos motor a működési ciklus nagy részében egy optimális hatékonysági tartományon belül dolgozzon, ezzel csökkenti az energiafelhasználást, növeli a jármű hatótávolságát.

Az EMOSS a DAF karosszériára épített, Allison váltóval felszerelt E.V.E.R teherautót a tavaly novemberi eCarTec kiállításon mutatta be Münchenben. 


EMOSS E.V.E.R elektromos teherautó az Allison 4500 automata sebességváltóval 

Vissza

Ezt a hírt eddig 1507 látogató olvasta.