Híreink

Megalakult az ÉVOSZ Tűzvédelmi Tagozata

2018. október 15. 08:43

Az ÉVOSZ székházában 2018. október 11-én megalakult az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége (ÉVOSZ) Tűzvédelmi Tagozata. A tagozat az ÉVOSZ stratégiai elképzeléseibe illeszkedve a tűzvédelmi vállalkozások és azok legnagyobb piacát adó építőipari cégek közötti együttműködési fórumként kíván szolgálni. A tagozat az új elnök Kántor Attila előterjesztésében elfogadta a tagozat féléves munkatervét.


Az alakuló közgyűlést Koji László az ÉVOSZ elnöke nyitotta meg. Köszöntőjében elmondta, hogy az alakuló tagozat tökéletesen illik az ÉVOSZ stratégiai elképzeléseibe, amely szerint az építőipari vállalkozások számára fontos, hogy minden területen hiteles szakértők adjanak támogatást az iparág kapcsolódó feladataihoz. Hangsúlyozta, hogy a tagozat a tűzvédelmi vállalkozások és azok legnagyobb piacát adó építőipari cégek közötti együttműködési fórumként szolgál, amely semmilyen jelenlegi szervezet, vagy testület számára nem jelent versenyt, mert teljesen új, hiánypótló szerepet tölt be.

Az ÉVOSZ által felkért Nádor András bevezető előadásában ismertette a tűzvédelmi szakág jelenlegi helyzetét, bemutatta milyennek képzeli az erős, egységes és jól működő tűzvédelmi szakágat és az milyen versenyelőnyt képes nyújtani az építőipari vállalkozások számára. Ismertette az alakuló tagozat céljait és tervezett munkamódszereit.

Ezt követően a résztvevők elfogadták a tagozat alapszabályát, majd négy évre a tagozat elnökévé választották Kántor Attilát, a Ventor Tűzvédelmi Kft. ügyvezető igazgatóját. A frissen megválasztott elnök ezt követően a közgyűlés elé terjesztette az elnökség tagjaira vonatkozó javaslatát, melynek alapján az elnökség tagjává választották Borbély Józsefet (HC Építő Kft.), Farkas Károlyt (Schrack Seconet Kft.), Molnár Róbertet (Merkbau Kft.) és Urinyi Balázst (Kész Ipari Gyártó Kft.).

A tagozat elnöke az elnökségbe állandó tanácsadó tagnak felkérte az alakuló közgyűlésen megjelent Lengyelfi Lászlót (MMK), Dr. Takács Lajost (MÉK), Seres Attilát (TSZVSZ), Marlovics Gábort (Promat), Lestyán Máriát (Rockwool), Horváth Sándort (HOSA NOVUS) és Nádor Andrást (Ventor). A felkérést Seres Attila csak a TSZVSZ elnökségének előzetes jóváhagyását követően tudja elfogadni. A többiek elfogadták a felkérést.

A megalakulást követően a Magyar Mérnöki Kamara nevében köszöntötte a tagozatot Lengyelfi László a MMK Tűzvédelmi Tagozatának elnöke, a Magyar Építész Kamara nevében Dr. Takács Lajos a MÉK Tűzvédelmi Tagozatának elnöke és a TSZVSZ nevében Seres Attila a TSZVSZ Magyar Tűzvédelmi Szövetség elnöke is. Érces Ferenc tü. ezredes úr, mb. Szolgálatvezető, az OKF nevében, levélben köszöntötte az új tagozatot.

Ezt követően Marlovits Gábor a Promat magyarországi képviselője tartott ismertetőt az acélszerkezetek korszerű tűzvédelmi megoldásairól és az acélszerkezetek építőipari felhasználásának nemzetközi tapasztalatairól.

Az érdekes és meglepő statisztikákat is bemutató előadást követően a résztvevők véleményt cseréltek a BIM alapú tervezés lehetőségeiről, a CPR direktíva alkalmazhatóságának korlátairól a tűzoltótechnikai termékek esetében, az acél tartószerkezetek részesedésének növelési lehetőségeiről, valamint a korszerű tűzvédelem előnyeinek megismertetési lehetőségeiről az építőiparban résztvevő kisebb vállalkozók számára is.  

Végezetül a felvetett témák alapján a tagozat elfogadta a következő fél évre vonatkozó munkatervét, majd Kántor Attila elnök megköszönte az aktív részvételt és bezárta a közgyűlést.

 

 

Vissza

Ezt a hírt eddig 1112 látogató olvasta.