Híreink

Tűz- és menekülésmodellezési konferencia az USA-ban – magyar résztvevőkkel

2018. október 26. 17:04

Október 1–3. között – 2011, 2014 és 2016 után – idén negyedik alkalommal szervezték meg az USA-ban a tűzvédelmi modellezésre (Fire and Evacuation Modeling Technical Conference) specializált konferenciát, ez alkalommal Washington DC mellett. Hazánkból Veresné Rauscher Judit, dr. Takács Lajos Gábor és Szikra Csaba vettek részt a konferencián. Utóbbiak előadóként is szerepeltek.


A konferenciát a Pathfinder és a Pyrosim programok fejlesztője, a Thunderhead Engineering Ltd. szervezte és a NIST mellett az SFPE közössége támogatta szakmailag. A SFPE egy USA-ban alapított, jelenleg világszerte 6 területi csoporttal rendelkező (Ázsia, Kanada, USA, Közép-Amerika, Európa, Közép-Kelet) tűzvédelmi mérnököket összefogó egyesület. Ez az szervezet adja ki az SFPE Kézikönyvet, amely a tűz- és menekülésmodellezési terület egyik legátfogóbb szakmai útmutatója. Az útmutató az új kutatások eredményeit folyamatosan beépíti a megoldásaiba.

A konferencia résztvevők a jelenlegi fejlesztésekről és a jövőbeli fő tendenciákról kaphattak képet, s egyben megtekinthették a NITS tűzvédelmi laboratóriumát. Az előadások szerencsésen ötvözték a kutatók tudományos megközelítését és a gyakorlati szakemberek praktikus használati tapasztalatait. A tűzszimulációval illetve kiürítés szimulációval kapcsolatos előadások mellett számos előadás tűzszimulációval egyesített kiürítési szimulációkról szólt, mutatva ezzel a jövőt is.

A konferenciáról részletesebben a Védelem decemberi számában tervezünk beszámolni.

https://www.thunderheadeng.com/femtc-2018/

Vissza

Ezt a hírt eddig 1304 látogató olvasta.