Híreink

Kármentő és vegyibaleset-elhárító eszközök a modern vegyvédelem szolgálatában

2021. április 14. 07:30

A korábbi cikkünkben említett felfogótálcák után, most további speciális Eccotarp termékek bemutatásával szeretnénk folytatni a cég termékpalettájának ismertetését.


Nagy kapacitású tartályok

Ezek a tárolótartályok a felfogótálcákkal megegyezően, szintén kiváló minőségű PVC anyagból készülnek és hasonló vegyi ellenálló képességekkel rendelkeznek.

Alkalmasak nagy mennyiségű víz tárolására, ezért gyakran alkalmazzák őket a helikopterrel történő tűzoltások során, hiszen az ezertől egészen hétezer liter folyadék tárolására alkalmas típusok mellett, elérhetőek a 20 vagy akár 35 ezer literes változatok is.

A tartályok tartószerkezete alumíniumból készül, ezért rendkívül kis tömegűek, ami megkönnyíti a szállításukat és egyszerűbbé teszi az összeszerelésüket. Hasonló tárolókapacitással rendelkező más tartályokkal ellentétben, a 35 ezer literes változat összeszerelési ideje 4 ember számára, nem több mint 15-20 perc. Így jelentős mennyiségű időt és energiát takaríthatunk meg a használatuk során.

Vészhelyzeti felfogótálcák

Leginkább szállítmányozó cégek választják ezeket a termékeket. Nagy előnyük, hogy másodpercek alatt összeállíthatóak szerszámok használata nélkül, és polipropilén anyaguknak köszönhetően alkalmasak veszélyes anyagok tárolására, olyan meghibásodások és balesetek során, ahol fennáll ezen anyagok szivárgásának lehetősége.

Mágneses csatornafedők

A termékekkel megelőzhető, hogy veszélyes anyagok kerüljenek a csatornarendszerekbe. Elérhető olyan típus, ami képes bármilyen szabálytalan felületet is tökéletesen lefedni. Ennek a változatnak többrétegű a kialakítása, így a hidrosztatikus nyomás biztosítja a kiváló illeszkedést, amikor a folyadékok nyomást fejtenek ki a mágneses csatornafedő felületére.

Szorbens adagoló kocsik

Biztosítják a szorbens anyagok egyenletes és érintkezésmentes szórását. Alkalmasak vegyi anyagok, olaj, gázolaj és egyéb kőolajszármazékok okozta szennyeződések ellen. A szórási sűrűségük állítható a szennyezett felület intenzitásától és a felhasznált szorbens anyag típusától függően.

Nagy előnyük, hogy az összecsukható és a merevfalú változat is egy különleges funkcióval van ellátva, ami hátrameneti irányban automatikusan meggátolja a szórási folyamatot, így jelentős mennyiségű szorbens anyagot tudunk megtakarítani.

Természetesen az említetteken kívül még számos termék szerepel az Eccotarp kínálatában. Bővebb tájékoztatást a termékek magyarországi forgalmazója, a HESZTIA Kft. biztosít az érdeklődők számára.

Lippa János termékmenedzser
HESZTIA Kft.
1037 Budapest, Csillaghegyi út 13.
Tel.: +36 1 454 1400
Web: www.hesztia.hu

Vissza

Ezt a hírt eddig 1102 látogató olvasta.


Kapcsolódó információk: