Híreink

Névjegy: Buda-Kapocs – Tűzoltástechnika felülvizsgálata

2022. január 10. 07:30

A tavalyi balatonföldvári szakmai kiállításon egy nagy sűrített levegős kompresszorral hívta fel magára a figyelmet az 1991-ben alakult Buda-Kapocs Kft. De nem csak ebben, hanem a tűzoltó technikai felszerelések felülvizsgálatában és a magasnyomású légzésvédelmi kompresszorok szervízelésében és javításában is nagy tapasztalatot szerzett.


Minden tűzoltó technika

– A tűzoltóságoknál a bevetés hatékonysága és a biztonság egyszerre fontos. Ebben tudunk mi családi vállalkozásként gyorsan és az egyes tűzoltóságok igényei szerint rugalmasan reagálni – állítja Gáti Péter, a cég ügyvezetője.

Példaként említi:

  • A tűzoltó tömlők nyomáspróbáját, ami köztudottan évente elvégzendő, de hozzájuk nem kell elszállítani és napokig ott hagyni a tömlőket. Ők maguk mennek a tűzoltósághoz, vagy céghez és a helyszínen elvégzik a nyomáspróbát.
  • Ugyanez vonatkozik a gépjármű fecskendők, különleges szerek és egyéb szivattyúk alkalmassági vizsgálatára is. A gépjármű felépítmények tűzoltástechnikai teljesítménymérését, a beépített gépészeti és elektromos berendezések működési ellenőrzését, illetve a hordozható szivattyúk teljesítménymérését és működőképesség ellenőrzését végzik.
  • Saját fejlesztésű – kalibrált – berendezéssel minden víz és hab oltóanyagot használó gépjármű felépítmény és hordozható szivattyú alkalmassági vizsgálatát ugyancsak a helyszínen vállalják.
  • Hordozható szivattyúk (átemelő szivattyúk, kismotorfecskendők, nagynyomású gyorsbeavatkozók) alkalmassági vizsgálatához szintén nem kell elvinni az eszközöket. 
  • Benzinmotoros láncfűrész, roncsvágó, füstelszívó ventilátor;
  • Tűzoltó mentőkötél, tűzoltó létra éves felülvizsgálata valamint
  • az INTERSPIRO légzőkészülékek helyszíni revíziója és javítása (AGA-316, IS 90) szintén ebbe a körbe tartozik.

 

Műhelyben végzett tevékenységek

Vannak ezen kívül a tűzoltóságok számára olyan tevékenységek, amit műhelyben végeznek.

  • Acél és kompozit sűrített levegős palackok időszakos nyomáspróbáját, javítását, felújítását.
  • Légzésvédelmi kompresszorok karbantartását, javítását és értékesítését.
  • Tankteszter (palack nyomásmérő óra) értékesítését és javítását.
  • Nedvességleürítő szelep értékesítését és javítását.

A tűzoltók által használt 300 baros és a búvárok által használt 200 baros sűrített levegős palackok nyomáspróbáját, a hatósági előírásoknak megfelelően, acél palackok és kompozit palackok esetében 5 évenkénti nyomáspróba során az üzemi nyomás 1,5-szörösével terhelik a palackot, így a hiba kiderül, biztonságossá válik a palack további használata.

A tűzoltóságok által használt acél palackok tisztítását, festését illetve szelepjavítását is a szakműhelyben végzik.

 

INTERSPIRO légzőkészülékek karbantartása és javítása

Ma már egyre több az ipari, a szolgáltató céges felhasználó, akik a csatornákban végzendő munkáktól az uszodákon keresztül a mezőgazdasági silók takarításáig használnak légzőkészüléket. A másik szegmens, a búvárkészülékek ipari és sportcélú felhasználása pedig közismert.

A cég ezért felhasználók széles köre számára vállalja az INTERSPIRO légzőkészülékek időszakos felülvizsgálatát és javítását.

 

Magasnyomású légzésvédelmi kompresszorok szervízelése és javítása

A Buda-Kapocs Kft. több, mint 20 éves tapasztalattal rendelkezik Poseidon, Bauer, Bauer-Poseidon, Coltri, CompTrade gyártmányú magasnyomású légzésvédelmi kompresszorok javításában; vállalják ezen gépek időszakos karbantartását, illetve szükség esetén javítását vagy teljes felújítását is.

 

Gáti Péter ügyvezető
Tel.: +36/ 30-314-1970
Buda-Kapocs Kft.
2030 Érd, Éva u. 53.
E-mail: info@budakapocs.hu

 

 

Vissza

Ezt a hírt eddig 1168 látogató olvasta.