Híreink

Egy vásár, ami több annál – INTERSCHUTZ 2022

2022. június 28. 07:53

Hét évet kellett várni, hogy újra látható legyen. 61 országból 85 000 látogató pedig mindenképpen látni akarta INTERSCHUTZ-ot. Igazuk volt! Ez több, mint egy termékbemutató, a kapcsolat építésről, új ötletek megismeréséről, a megoldások megvitatásáról és a nemzetközi hálózat további bővítéséről szólt.


Kiemelt témák

A Német Tűzoltó Szövetség, a DFV elnöke, Karl-Heinz Banse szerint:

– Ez volt az egyik legjobb INTERSCHUTZ szakkiállítás, amit valaha láttam. A bemutatott fejlesztések, ötletek és koncepciók fantasztikusak, és segítenek egy technikai és aktív "frissítés" végrehajtásában.

A holnap tűzoltása, lenyűgöző technológiák, hálózatba kapcsolt rendszerek, fenntarthatóság – röviden így foglalható össze a kiállítás eszenciája. A vásár fő témái, a digitalizálás, lakosság védelem és fenntarthatóság teljesen új útjait mutatta meg.

Az INTERSCHUTZ 2022 egyik fő témája a digitalizálás és a robotika növekvő jelentősége volt a veszélyek megelőzésében. Ezért a drónok, a mentő- és oltórobotok is részei voltak a vásárnak, csakúgy, mint a kép-, videó- ​​és működési adatok valós idejű átvitelére és kiértékelésére szolgáló rendszerek. A tűzoltóságok és a segélyszervezetek ugyanis már nem kerülhetik el a digitális megoldásokat. Gyorsabbá, hatékonyabbá és mindenekelőtt biztonságosabbá teszik a működést.

Az erdőtüzek leküzdésének stratégiái, és az ehhez megfelelő tűzoltóautók külön programként szerepeltek.  A vásáron megvitatták, hogy a globális klímaváltozás a következő években Közép-Európában egyre inkább a délebbi országokhoz hasonló állapotokhoz vezetnek. Pontosan ezért fontos már ma az országok közötti hálózatépítés, tapasztalatcsere és új koncepciók kidolgozása.

A fenntarthatóság volt a harmadik kiemel téma. Nyilvánvalóvá vált, hogy az elektromos hajtású járművek a jövőben nagyobb szerepet kaphatnak a tűzoltóságnál és a mentőszolgálatnál. Világpremierként a Rosenbauer bemutatta az Electric Panthert – a világ első elektromosan működtetett repülőtéri tűzoltóautóját.

 

1300 kiállító

Több mint 50 országból több mint 1300 kiállító szerepelt. A résztvevő nemzetek közül a legnagyobb arányban Németország mellett Ausztria, Svájc, Hollandia, Belgium és Franciaország képviseltette magát.

 

Interschutz 2026. június 1-6.

A következő INTERSCHUTZ 2026. június 1. és 6. között lesz Hannoverben. Jövőre egy új, INTERSCHUTZ által működtetett rendezvény indul. "Application Location Future" az új formátum neve, amely 2023. május 14. és 17. között, a münsteri vfdb konferenciával párhuzamosan kerül megrendezésre.

 

Szolidaritás

Az INTERSCHUTZ csapata 100 ezer eurót adományozott a Német Tűzoltószövetség (DFV) által szervezett "Fire Brigade Aid Ukraine" nevű szervezetnek.

 

Vissza

Ezt a hírt eddig 998 látogató olvasta.


 

Kapcsolódó képek: