Híreink

Segítség az ukrán tűzoltóknak, egyenesen az Interschutz-ról

2022. június 30. 08:45

A háború kezdete óta több mint 1300 tűzoltóautó semmisült meg Ukrajnában. A tűzoltóságok és egyéb szervezetek eddig már mintegy 600 járművet adományoztak, hogy támogassák az ukrán tűzoltóság munkáját. Az Interschutz kapcsán most újabb segély indult: hat tűzoltóautó, valamint egy euró a szakmai seregszemle minden látogatója után.


A pénzadományt az Interschutz szervezője, a Deutsche Messe GmbH ajánlotta fel a Német Tűzoltó Szövetség által indított Firefighters Aid for Ukraine elnevezésű alap számára. Fontos megjegyezni, hogy bár az idei vásár nagyjából fele akkora látogatottságot produkált, mint az előző, ez még így is 85 ezer eurót jelentett volna, amit a szervező végül 100 ezer euróra kerekített fel (vagyis mai árfolyamon ez kb. 39,5 millió forintos adományt jelent).

A hat tűzotló gépjármű pedig június 23-án, csütörtökön indult el a vásár területéről Ukrajna irányába, hogy 3 ezer kilométer után célba érjen. A járművek önkormányzatok és magánszemély adományai, amelyek megérkezésük után a kijevi és csernobili régiókban állnak szolgálatba. Az adományozott járműveket az idén húszéves, németországi székhelyű nemzetközi katasztrófavédelmi szervezet, az @fire adja át.

A járművek:

  • 1 x LF 8 a Straubing
  • 3 x LF 8/6 Morsbacht, Sternfels és Straubenhardt
  • 1 x TLF 16/25 a Bohmte
  • 1 x TLF 24/50 az Ochtrup településekről.

Vissza

Ezt a hírt eddig 892 látogató olvasta.


 

Kapcsolódó képek: