Híreink

Új átfolyásmérők a Brandschutztechnik Müller kínálatában

2021. október 14. 07:30

A HESZTIA Kft. tavaly ünnepelte fennállásának 25. évfordulóját – egyik legrégebbi partnere, a több, mint negyven éve működő német családi vállalkozás, a Brandschutztechnik Müller GmbH kínálatában pedig most új átfolyásmérők jelentek meg.


Tavaly írtunk már arról, hogy milyen régóta tart az együttműködés a Brandschutztechnik Müller és a HESZTIA Kft. között. A 2019. év végén tett kölcsönös látogatás sok új termék megjelenését segítette, hiszen megismertük a technikai, technológiai feltételeket és a német területre jellemző sajátosságokat, míg a gyártó több információt kapott a magyar igényekről és sajátosságokról. Az elmúlt időszakban már több hazai partner is találkozott a FLOWMETER 380 átfolyásmérővel, illetve átadásra került az első HPM 2.0 típusú fali tűzcsapvizsgáló eszköz.

Mindkét eszköz amiatt vált szükségessé, mivel hazánkban még mindig a legelterjedtebbek a C tömlővel szerelt fali tűzcsapszekrények és a gyártó kínálatában inkább a D, merevfalú tömlős kialakításokhoz használatos típusok voltak eddig elérhetőek. A HPP kis kofferes átfolyásmérő nem minden esetben tud kellően pontos értéket adni, míg a FLOWMASTER esetén az ár a szűk keresztmetszet. Ezt megoldandó, egy köztes állomásként született meg a FLOWMETER 380.


FLOWMETER 380 átfolyásmérő

A FLOWMETER 380 a nevét a felső mérési határáról kapta. Digitális mérőórával és manométerrel rendelkezik. Statikus és dinamikus nyomás, illetve átfolyás mérésére is alkalmas. Az átfolyásmérő súlya 3,5 kg, mérete 50×15×15 cm.  Az elmúlt év során néhány partnerünknek már volt lehetősége kipróbálni, és kompakt kialakítása miatt mindenki tetszését elnyerte.

A HPM funkciói és kialakítása szerint alkalmas átfolyásmérésre, tömlő-nyomáspróbázásra akár irodaházakban is. A gyártó tavaly ősszel a FLOWMETER sikere kapcsán fejlesztette tovább a meglévő HPM 1.0 típusú átfolyásmérőt – így született meg a HPM 2.0 változat. Ez a típus alkalmasabb a C fali tűzcsapok mérésére. A korábbinál nagyobb csőkeresztmetszet (2”) miatt viszont nagyobb hordó vált szükségessé, amelynek kapacitása 50 literről 150 literre nőtt.


HPM 2.0 tűzcsapvizsgáló eszköz

A HPM 2.0 – akárcsak a hagyományos kialakítás – rendelhető lépcsőjáró kerékkészlettel, elektromos szivattyúval, de akár a tömlők egyszerűbb víztelenítését lehetővé tevő plusz nitrogénpalackkal is. Így a feláras opcióknak köszönhetően az sem jelent gondot, ha szinteket kell megtenni lift nélkül. Az eszköznek a szűkebb ajtók sem jelentenek akadályt, köszönhetően 130×67×80 cm-es méretének, illetve nettó 40-60 kg-os súlyának.

A magyar igények szerinti fejlesztések mellett a gyártó a saját termékeit is folyamatosan fejleszti. Így született meg a FLOWMASTER DIGITAL 2.0 is. Az elődje minden előnyét megtartotta, de a kijelző sokkal több információt és adatot mutat meg számunkra, sokkal letisztultabb és átláthatóbb módon.


FLOWMASTER 2.0 átfolyásmérő és kép a kiolvasott adatokról

A korábbi két kijelzős megoldást egy nagy LCD kijelző váltotta fel, ahol a gombok segítségével azonnal információt kaphatunk az akkumulátorok állapotáról, hogy mennyi mérési időt tudunk még tárolni, illetve milyen sorszámú mérést végezzük éppen. Az akkumulátor működési ideje 6 üzemóra. A mért adatok idő intervalluma 0,1 másodperc és 1 perc között állítható. Az eredményt diagramokon lehet megnézni, illetve le lehet menteni a jegyzőkönyvhöz. A mérete (1250x670x740 mm) és tömege (35 kg) nem változott a korábbi verzióhoz képest. Árát tekintve nem sokkal haladja meg a korábbi digitális változatét, viszont kényelmi és átláthatósági szempontból nagyon hasznos lehet azon cégeknek, akik sok föld feletti tűzcsapot mérnek. A digitális átfolyásmérőhöz kapható lövőkekészlet, szállítókoffer és golyóscsapos elzárószerelvény.

A Brandschutztechnik Müllerrel együtt a saját és vevőink tapasztalata alapján azért dolgozunk, hogy minél jobban és minél inkább testre szabottan tudjuk kiszolgálni a magyar igényeket. Ahogy a vírushelyzet engedi, lehetőségeink szerint igyekszünk minél több régi és új partnerünknek személyesen is bemutatni az általunk kínált eszközöket telephelyünkön.

A HESZTIA Kft. tűzivízhálózat-felülvizsgáló eszközei ide kattintva böngészhetők.

 

Ozsváth Ádám
műszaki menedzser
HESZTIA Kft.

 

Vissza

Ezt a hírt eddig 1256 látogató olvasta.