Híreink

Szaunatűz terjedt át a tetőszerkezetre a Túrkevei Termálfürdőben

2022. június 08. 08:49

Június elsején este tűz ütött ki a Túrkevei Termálfürdő fedett részében: egy elektromos szauna kapott lángra, és a tűz mintegy 50 négyzetméteren átterjedt az épület üveggyapot hőszigetelésű, faborítású tetőszerkezetre is. A tűzoltók kilenc gépjárművel vonultak a helyszínre és három magasból mentő segítségével bontották meg a tetőt, hogy az átizzott szigetelőanyagot eltávolítsák.


A képek tanúsága szerint viszonylag könnyebb helyzetben voltak a beavatkozók, mit a legutóbb tavaly november elsején a Tamási termálfürdő tűzénél dolgozó egységek. Túrkevén ugyanis egy lapos tetőszerkezeten kötélbiztosítás mellett és teherelosztó létratagok alkalmazásával tudták a tetőszerkezet lemezborítását felülről megbontani és így az oltásban nagyobb hatékonyságot elérni. Vagyis nem kellett a Tamásiban a fürdő speciális kialakítású, íves tetőszerkezete és a nagymennyiségű faanyaggal kialakított, szendvics jellegű szerkezete miatt a tetőt átvágni. A feltételek abban azonosak voltak, hogy mindkettő oltása éjszaka történt

A kétféle szendvicsszerkezet, vagyis a tetők eltérő rétegrendje és hőszigetelő anyaga mennyiben befolyásolta a tűzterjedését és mennyiben határozta meg az oltástaktika lehetőségeit, a már ismert tetőszerkezeti eltéréseken kívül.

A hírek szerint mintegy 150 milliós kár keletkezett az épületben.

Fotó: Katasztrófavédelem


 

 

Vissza

Ezt a hírt eddig 950 látogató olvasta.


 

Kapcsolódó képek: