Híreink

Az Iveco-csoport megválik a Magirustól

2024. március 22. 08:00

Közös sajtóközleményben jelentette be az Iveco-csoport (IVG) és a Mutares SE & Co. befektetési holding 2024. március 13-án , hogy a patinás Magirus tűzoltástechnikai cég gazdát cserél. A tranzakció az IVG „karcsúsítási” terveinek része, a müncheni székhelyű holdingnak pedig nagy tervei vannak a jelenleg gyengélkedő céggel.


Idén van a Magirus fennállásának 160., az alapító, Conrad Dietrich Magirus születésének 200. évfordulója – és egyúttal egy komoly változás is a cég életében, hiszen egy 2025 januárjáig tartó átmeneti időszak lezárultával a cég tulajdonjoga az IVG-től a müncheni székhelyű Mutareshez kerül. Mindez az IVG költségoptimalizálási törekvéseinek lehet része, hiszen – a sajtóközlemény alapján – a Magirus a cégcsoport összbevételeinek kb. 2%-át adta, és tavaly 35 millió eurós adózás előtti veszteséget könyvelt el. A gyenge teljesítményt a vállalat vezetői az inflációval magyarázzák.

A Mutares egy tőzsdén jegyzett magántőke-társaság, amely a müncheni székhely mellett amszterdami, frankfurti, helsinki, londoni, madridi, milánói, párizsi, sanghaji, stockholmi, bécsi és varsói irodákkal rendelkezik. A Magirust talán nem kell bemutatni az oldal olvasóinak: az 1864 óta működő tűzoltó és logisztikai gépjárművek, speciális megoldások, szivattyúk széles skálájával a világ egyik jelentős tűzoltástechnikai vállalata.

Vissza

Ezt a hírt eddig 155 látogató olvasta.