Híreink

Pályázati lehetőség önkéntes tűzoltó egyesületek számára: defibrillátor

2023. szeptember 20. 12:12

​A Defibrillátor Plusz Kft. a Városi Civil Alap pályázati lehetőségeit figyelemmel követve kedvezményes defibrillátor készülék vásárlási lehetőséget, valamint ehhez kapcsolódó díjmentes oktatást szeretne nyújtani egyesületek és alapítványok részére (önkéntes tűzoltó egyesületeknek, sportegyesületeknek, iskolai-óvodai alapítványoknak, civil szervezeteknek). A pályázat beadási határideje október 2.


A cég célja, hogy a pályázati program keretében lehetőséget biztosítson az önkéntes tűzoltó egyesületek számára jó minőségű és alacsony üzembentartási költségű defibrillátor beszerzésére. A Defibrillátor Plusz Kft. a társadalmi felelősségvállalás értelmében a defibrillátor megvásárlásához díjmentes oktatást biztosít.

A Városi Civil Alap pályázat útján nem csak önkéntes tűzoltó egyesületek, hanem sportegyesületek, iskolai alapítványok is vásárolhatnak defibrillátort, amely pacemakerrel rendelkező személyeknél és gyermekeknél is használható. 

Mostanáig több sikeres újraélesztés történt ezzel a típusú készülékkel.

 

További információ a pályázati kiírásról az alábbi linken érhető el:

https://bgazrt.hu/uj-felhivasok-a-varosi-civil-alap-kereteben-2024/

  

Egyik oktatásuk, melyen Dr. Kiss Gergely és vízilabda edzői vettek részt:

 

A pályázattal kapcsolatos dokumentumok a cikkünk végén található linkre kattintva tölthetők le.

További információ:

Varga Erika
ügyvezető, vezető oktató
Defibrillátor Plusz Kft.
+36203842480
+36706140921
erika.varga@defibrillatorplusz.eu
​www.defibrillatorplusz.eu

 


Öt ok, amiért az automata defibrillátor beszerzése indokolt lehet

1. A hirtelen szívmegállás bárkivel, bármikor előfordulhat.

A hirtelen szívmegállás nem tesz különbséget. Megtörténhet bármilyen életkorú gyermekkel és felnőttel, és nem kizárólagosan azokat érinti, akik szívprobléma előzményekkel rendelkeznek.

2. A hirtelen szívmegállás néhány másodperc alatt bekövetkezhet.

A bajbajutott összeesik, elveszti az eszméletét, az agy nem kap oxigént, 4-5 percen belül visszafordíthatatlan agykárosodás következik be, amennyiben nem kezdjük meg azonnal az újraélesztést.

3. Európában a kórházon kívüli hirtelen szívmegállás évente több mint 700.000 embert érint.

Az újraélesztés azonnali megkezdése és folytatása a mentőszolgálat megérkezéséig a legtöbb esetben életet menthet.

4. Hirtelen szívmegállás esetén az idő kulcsfontosságú! Minden másodperc számít!

A mentők érkezésére való várakozás szívmegállás esetén szinte 0%-os túlélési esélyt ad a szívmegállást szenvedőnek. Amennyiben a közelben tartózkodók azonnal megkezdik a mellkaskompressziót és a defibrillátor használatát, a túlélési esély nagy arányban nő. A ZOLL® defibrillátorok jellemzője a felhasználóbarát, valós idejű audio és vizuális utasítások rendszere, amely keresztülvezeti az életmentőt a defibrillátor használatán, és támogat minden lépésben, minőségi mellkaskompresszió kivitelezésében is. Lehetővé teszi az életmentő gyors és magabiztos cselekvését, és ezzel segítheti az életmentést.

5. Az alapos, pontos mellkaskompresszió létfontosságú.

A világszerte működő újraélesztési protokoll legújabb irányelvei szerint a sikeres újraélesztéshez meghatározott mélységű és ütemű mellkaskompresszió szükséges. A jól végzett mellkaskompresszió a normál ritmus helyreállításához szükséges oxigéndús vérrel látja el a küszködő szívet és az agyat, így van esély az agykárosodás elkerülésére. A ZOLL® defibrillátor minden lépésben támogat.

Vissza

Ezt a hírt eddig 553 látogató olvasta.


Kapcsolódó információk: