Híreink

FOGMAKER automatikus tűzoltó rendszer

2023. augusztus 31. 07:00

A tűzmegelőzés iránt érdeklődőknek is kínál újdonságokat a szeptember 9-én Balatonföldváron tartandó Tűzoltó Szakmai Nap, ahol többek között a FOGMAKER automatikus tűzoltó rendszert láthatják működés közben a látogatók.


Autóbuszok, nagy értékű járművek, az üzemek működését biztosító fontos berendezések automatikus védelmére kifejlesztett rendszert működés közben látni meggyőző élmény.

Láthatóvá válik, hogy teljesen automatikus és semmiféle elektronikát vagy külső energiaforrást nem igényel a technológia. Egyszerű fizika: amikor a motortérben a hőmérséklet eléri a 180-200 °C-ot, a rendszert detektorcső hozza működésbe, amelyet rozsdamentes spiráldrót vesz körbe hőtágulás elleni védelem céljából.

A motortér méretétől függően általában 4-6, esetleg 7 szórófej szükséges. A fúvókákat pedig kicsi műanyag sapka védi a külső szennyeződésektől, belül rézszűrő véd az esetleges dugulástól. A detektorcső hozza működésbe a FOGMAKER a rendszert, amely finomszemcséjű és nagynyomású vízködöt terít a védendő térben. Ez a vízköd hő hatására intenzív párolgásba kezd, kiszorítja az oxigént az égéstérből. Az intenzív párolgás hatékony hűtést biztosít (10 másodpercen belül 700 °C körüli hőmérsékletcsökkenéssel) és egyben csökkenti az oxigén mennyiségét a védett területen.

Az oltóanyag vízbázisú, mely tartalmaz egy minimális fagyálló adalékot és egy filmképző vegyszert, amely aktiválódás után egy hártyaszerű réteget hoz létre az éghető anyagon, ezáltal meggátolva a tűz visszagyulladását. A lángok újraéledésének esélye az oltást követően minimális.

 

 

 

 

Vissza

Ezt a hírt eddig 472 látogató olvasta.