Híreink

Kiürítési stratégia egészségügyi létesítményekben – doktori műhelyvita

2023. szeptember 05. 08:17

Veresné Rauscher Judit doktorjelölt értekezés tervezetét bemutató műhelyvitára került sor 2023. szeptember 1-jén (pénteken) az Óbudai Egyetem Népszínház utcai épületében. A témavezető dr. habil. Nagy Rudolf egyetemi adjunktus mutatta be a szerzőt, aki rendkívül aktuális témát kutatott.


Nagy érdeklődés kísérte a műhelyvitát, amely nem csak azért keltett figyelmet, mert élete során szinte mindenki találkozik az egészségügyi intézményekkel, hanem mert a téma átfogó megközelítése és az egészségügyi létesítmények biztonságának növelési lehetőségének, ezen belül a kiürítés és mentés lehetőségeinek alapos kutatása jelent meg az értekezésben.

Az opponensek, prof. Bessenyei János és Takács Lajos egyetemi docens a hazai és a környező országok tapasztalatainak, valamint a katasztrófa pszichológia kapcsolódó elemeinek beemelésével javasolták kiegészíteni az értekezést. Számos hozzászóló kiemelte annak jelentőségét, hogy a kutatás során a szerző felmérte a hazai egészségügyi intézmények, az egészségügyi dolgozók tűzbiztonsághoz kapcsolódó ismereteit, valamint az ehhez kapcsolódó szabályozás kiürítésre vonatkozó részére javaslatokat tett.

A szerző a nemzetközi ajánlások figyelembevételével készített egy a hazai viszonyok között alkalmazható ajánlást, amivel az intézmények kiürítés tervezése lépésekre bontható és rendezhető; és a kiürítéshez szükséges idő becsülhető, ennek alapján javaslatot tesz ezek alkalmazási lehetőségeire.

A műhelyvita eredményeként a kutató munkáját a jelenlévők, további műhelyvita nélkül, elfogadták.

Vissza

Ezt a hírt eddig 456 látogató olvasta.