Híreink

Két nagyszerű apróság – Acculux lámpák

2023. szeptember 12. 07:00

A Balatonföldváron 2023. szeptember 6-án megrendezett Tűzoltó Szakmai Napon az Acculux márka rendkívül széles lámpakínálatából két látszólag apró, de annál nagyobb jelentőségű lámpára figyeltünk fel. Ezeknél a lámpáknál elfelejthetjük az elemcserét, de még az akkutöltő szettet is, ugyanis egyszerűen a hálózati konnektorba dughatók.


Alacsonyabb környezetterhelés (hiszen nincs évekkel később a kukába kerülő hálózati adapter), energiatakarék, sokáig használható – és nem utolsósorban ötletes. Meglepődtünk, amikor ezekről az apró lámpákról kiderült, hogy  
  • a NiMH 4,8 V/ 20mAh-s akkumulátor egy feltöltéssel 3,5 óráig világítanak,
  • a LED élettartama 50 ezer óra,
  • akár ezerszer újratölthetők,
  • feltöltésük a hálózatról max. 15 óra.

Mindössze 63 gr súlyukkal, rendkívül praktikus és kesztyűben is jól kitapintható kapcsolóval egy ilyen keresőlámpa minden tűzoltó számára jól hasznosítható eszköz, amelyhez ráadásul nem kell mindig keresgélni a töltőadaptert. Egyetlen használati tanács: a lámpákat 6 havonta akkor is töltsük fel, ha ez alatt az idő alatt alig használtuk, hiszen az akkumulátorok természetes önkisülése miatt a fiókban is képes merülni (habár ez gyakorlatilag minden akkura igaz).

 

A két lámpa az alábbi linkeken megtalálható:

https://acculux.de/produkt/display-led-2000-bestueckt-mit-12-acculux-led-2000/
https://acculux.de/produkt/led-2000-jubilaeumsleuchte/

Vissza

Ezt a hírt eddig 448 látogató olvasta.