Híreink

POK Criquet – egy rugalmas sugárcső

2019. november 15. 15:26

A tűzoltástechnikában látható, néha lélegzetelállító műszaki fejlesztések ellenére sokszor még mindig azon áll vagy bukik egy sikeres oltás, hogy vajon a megfelelő alapokat választottuk-e ki a felszerelésnél. Az egyik ilyen kulcsfontosságú, központi elem a sugárcső. Ebben mutatunk most egy ütős alternatívát, a POK Criquet-t.


A francia POK-ról idén áprilisban már adtunk hírt tűzoltó robotjuk kapcsán. A francia cég rendkívül népszerű a tűzoltástechnikában, különösen azért, mert negyven éves alapításuk óta elkötelezettek a fejlesztések iránt, és saját bevallásuk szerint a nyereségük igen nagy részét visszaforgatják a kutatás-fejlesztésbe és a gyártástechnika javításába. A cég bemutatása kapcsán ezúttal nem egy újabb futurisztikus fejlesztésről lesz szó, éppen az ellenkezőjéről: az alapokhoz térünk vissza a POK Criquet formájában.


POK Criquet

Az önmagában alig 2 kg (alapesetben Magilite fejjel szerelve 3 kg) súlyú sugárcső könnyen kezelhető, rendkívül jól használható eltérő helyzetekben is. Az állítógyűrű elforgatásával 75, 100 és 150 l/p teljesítmény is beállítható; a fejgyűrű elforgatásával pedig a sugárforma az adott szituáció által megkívánt módon állítható. Sokszor volt már róla szó, milyen fontos a megfelelő sugárkép kiválasztása; a Criquet-vel egyenes kötött, támadó (30°) vagy teljes ködporlasztás (130°) is beállítható.

A könnyű kezelhetőség érdekében az amúgy is rendkívül karcsú sugárcsövet egy alumínium ötvözetből készült, elforduló és csuklós könyökkel szerelik.

A mennyiség és nyomás jelleggörbék az alábbi ábrán láthatók.

A 40 bar üzemi nyomáson működtethető sugárcső kiváló fegyver lehet a tűzoltásban.

Magyarországon forgalmazza:

FeWe Biztonságtechnika Kft.
Feicht Ferenc ügyvezető
Email: ferenc.feicht@fewe.hu; Tel: + 36 30 389 9788

Vissza

Ezt a hírt eddig 1475 látogató olvasta.