Híreink

Az új Országos Tűzvédelmi Szabályzat feldolgozását segítő továbbképzés

2008. március 26.

Az új Országos Tűzvédelmi Szabályzat előírásai teljesen új alapokra épülnek, ezért az érdekelt beruházási és tűzvédelmi szakemberek számára, a megjelenő jogszabály tartalmi feldolgozásának elősegítése céljából az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság kétnapos továbbképzéseket szervez Balatonföldváron.


A 2008. február 22-én kiadott új Országos Tűzvédelmi Szabályzat létesítésre vonatkozó előírásai – a harminc éves gyakorlattól eltérően – új alapgondolatra épülnek. Az OTSZ kiemelten kezeli az épületek elhagyásának, kiürítésének biztonságosságát, figyelembe véve a mai kor műszaki követelmény szintjét. Jelentős eltérések mutatkoznak a hő- és füstelvezetés, az épületek megközelíthetősége, a beavatkozás feltételeinek megteremtése tekintetében is. A megjelenéstől számított 90 nap áll rendelkezésre, hogy a tervezői, szakértői munkával érintettek felkészüljenek az új normarendszer készség szintű használatára. A szakmai felkészítés jelentős segítséget nyújt az ismeretanyag elsajátításához, ami elengedhetetlen a hatályba lépést követő gördülékeny ügymenet biztosításához.
 
Az új szabályozás annyira eltér a hatályos jogszabály szabályozási és gondolati felépítésétől, hogy a változások értelmezése, feldolgozása még a magasan kvalifikált szakemberek számára is nehézséget okozhat.
 
Az egységes értelmezés, a megjelenő jogszabály tartalmi feldolgozásának elősegítése céljából az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság kétnapos továbbképzéseket szervez Balatonföldváron, a Hotel Jogarban.
 
A továbbképzések helye:
 
Balatonföldvár, Hotel Jogarban
Spúr I. u. 18.
 
A továbbképzések ideje:
 
2008. április 21-22.
2008 május 05-06.
2008 május 07-08.
2008 május 14-15.
2008 május 21-22.
2008 május 23-24.
2008 május 28-29.
 
 
A továbbképzések első nap 9.00-17.00, a második nap 8.00-16.00 közötti elfoglaltságot jelentenek. (Beérkezés az első napon is 8.00-ig történik, a képzés megkezdése előtt a regisztrációval, és a szállás elfoglalásával kapcsolatos teendők zajlanak.)
 
Elhelyezés: személyenként külön, fürdőszobás szobákban.
 
Étkezés: első nap: ebéd, vacsora, második nap: (svédasztalos) reggeli, ebéd.
 
Részvételi díj: 35.000,- Ft/fő, mely a fenti szolgáltatások, az előadások és segédanyagok költségét, valamint a regisztrációs kiadások díját (6.000 Ft) tartalmazza.
 
Igény esetén lehetőség van a továbbképzést megelőző délutáni beérkezésre is. (Szállás elfoglalása 17.00 óra után lehetséges!) Ez esetben a biztosított szolgáltatás kiegészül az előző esti vacsorával, szállással, valamint az első tanfolyami napi reggelivel.
A két éjszakás részvétel költsége 48.500,- Ft. A jelentkezési lapon kérjük az igényelt változatot bejelölni, és a részvételi díjat a mellékelt postautalványon a választásnak megfelelően befizetni.
 
Kérjük, a befizetést igazoló postautalvány szelvényét hozza magával, mert a továbbképzésen részt venni csak ennek bemutatásával lehet. Egy-egy továbbképzési csoport maximális létszáma – a szállás kapacitás miatt – 40 fő, így az időpontokat az igények beérkezésének sorrendjében töltjük fel.
 
Amennyiben az elsődlegesen megjelölt időpontra a csoport létszáma betelik, a másodlagosan megjelölt időpontra igyekszünk részvételi lehetőséget biztosítani.
 
Jelentkezésének elfogadását – a végleges időpont közlésével – telefonon visszaigazoljuk.
 
Jelentkezési határidő: 2008. április 01.
 
Tájékoztatjuk, hogy részvételi akadályoztatása esetén a befizetett részvételi díj regisztrációs költséggel csökkentett hányadának visszafizetésére a tanfolyamot megelőző 7. naptári napig van módunk.
 
Jelentkezni lehet:
Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság
Humán Főosztály, Oktatási Osztály
Budapest, Pf: 314.
1903
 
Bővebb felvilágosítás:
Szakmai-tartalmi kérdésekben: Horvát Lajos tű. őrnagy 1/469-43-37
Szervezési kérdésekben: Petrik Péter tű. százados 1/469-41-08
 
 
Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság

Vissza

Ezt a hírt eddig 2223 látogató olvasta.