Híreink

Regisztrálni kell a beépített tűzvédelmi berendezéseket, felülvizsgáló, karbantartó szervezeteket

2008. március 17.

A 2008. május 22-én hatályba lépő az OTSZ kiadásáról szóló 9/2008. (II.22.) ÖTM rendelet 2. rész I. fejezet 4.3. pontja előírja, hogy beépített tűzvédelmi berendezések felülvizsgálatát, karbantartását kizárólag az OKF által regisztrált, nyilvántartott szervezet végezhet. Mi kell a regisztrációhoz? Mikor célszerű elkezdeni a regisztrációt?


Érdemes pontosan idézni a jogszabályt, mert a regisztrációra nincs türelmi idő megadva, vagyis az a hatálybalépéstől érvényes. Így azok a szervezetek, akik ilyen tevékenységet folytatnak 2008. május 22-től csak regisztráció birtokában tehetik ezt szabályosan. Erre a felülvizsgálatot, karbantartást végeztető cégek tűzvédelmi vezetőinek is figyelni kell az idei év hátralévő részében.

 

Ugyanis:

Beépített tűzvédelmi berendezések felülvizsgálatát, karbantartását kizárólag az OKF által regisztrált, nyilvántartott szervezet végezhet.

Határidő:

2008. május 22.

Jogszabály:

Az Országos Tűzvédelmi Szabályzat kiadásáról szóló 9/2008. (II.22.) ÖTM rendelet 2. rész (Beépített tűzvédelmi berendezések) I. fejezet (Általános előírások) 4.3. pontja.

 

Mikor célszerű elkezdeni a regisztrációt?

 

Minél előbb, mert nincs türelmi határidő megadva, ezért a rendelet hatályba lépésének napjától felülvizsgálatot, karbantartást csak az OKF által regisztrált szervezet végezhet.

A tűzvédelmi berendezések folyamatos karbantartásának biztosítása érdekében rendelet hatályba lépését megelőzően előzetesen kérni kell a szervezet (egyéni vállalkozás) regisztrációját.

 

Mi kell a regisztrációhoz?

 

Ehhez egy kérelmet kell címezni az OKF Megelőzési és Piacfelügyeleti Főosztály részére, melyben a szervezet kéri nevének és címének regisztrálását.

 

Cím:

Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság, Megelőzési és Piacfelügyeleti Főosztály

1149 Budapest, Mogyoródi út 43.
Központi telefon:
06-1-469-4100

 

A kérelemhez mellékelni kell:

 

-     a cégkivonat/vállalkozói igazolvány másolatát,

-     egy listát a karbantartást, felülvizsgálatot végző személyekről, és tűzvédelmi szakvizsga oklevelük számáról,

-     a karbantartást, felülvizsgálatot végző személyek tűzvédelmi szakvizsga okleveleinek másolatát.

 

A kérelemben meg kell adni a szervezet által kapcsolattartásra kijelölt személy nevét és telefonos elérhetőségét is.

 

Vissza

Ezt a hírt eddig 2501 látogató olvasta.