Híreink

Hazai erőkoncentráció - Dunamenti Tűzvédelem

2008. február 11.

A hazai tűzvédelmi ipar zászlóshajója a Dunamenti Tűzvédelem sikeresen vette a rendszerváltozás keltette kihívásokat. Cégcsoporttá fejlődve megerősítette a hazai gyártó ipar pozícióit a tűzvédelmi szakterületen. Most új taggal bővült, a Csolnoki Szerelvénygyártó Kft-vel.


Miközben a külföldi konkurencia hatására számos hazai gyártó cég sorvadt el, vagy marginalizálódott, a Dunamenti Tűzvédelem mellett a tűzvédelmi szerelvények gyártásának hazai fellegvára a Csolnoki Szerelvénygyártó Kft. maradt.

 

A Dunamenti Cégcsoport tervszerű építkezésének újabb állomásához érkezett. A Dunamenti vk. Zrt. megvásárolta a Szolnoki Szerelvénygyártó Kft. többségi üzletrészeit, így a cégcsoport újabb taggal bővült.

A cégvétel legfőbb céljaként Zellei János a Zrt. elnöke, a hazai gyártókapacitás fejlesztésével a külföldi beszállítókkal szembeni eredményes fellépést jelölte meg. Az a tény, hogy a Dunamenti Tűzvédelem mellett a másik jelentős hazai gyártókapacitással rendelkező céget is egy szervezeti keretbe integrálta, javítja pozícióikat.

A Dunamenti Csoport támogatásával jelentős termelésnövelésre törekednek, miközben a fejlesztésben, a kül, -és belföldi piaci munkában és a minőségbiztosításban kívánnak erősíteni. Feladatnak tekintik, hogy Magyarországon a tűzvédelmi piac ne csak az import termékek kereskedelmében, azok beszerelésében, karbantartásában merüljön ki, hanem fenntartsák, illetve fejlesszék a még meglévő termelési kapacitásokat, jó minőségű magyar termékkel ellátva a felhasználókat.

 

A Csolnoki termékek – tűzcsapszekrények, szerelvények – kereskedelmi kérdéseiben a jövőben a Dunamanti Tűzvédelem Zrt-nél is aktívan foglalkoznak, s a már említett fejlesztéssel tovább javítják pozícióikat – közölte Kreitner János a Csolnoki Szerelvénygyártó Kft. ügyvezető igazgatója.

 

Vissza

Ezt a hírt eddig 2936 látogató olvasta.