Híreink

Változások az engedélyezési eljárásban

2008. január 28.

A hatósági – szakhatósági munkát végzők, valamint a tervezők beruházók körében is időre van szükség míg a 2008 január elsejével életbelépett változások teljesen átmennek a köztudatba. Pedig rendkívül jelentős változások következtek be az építésügy területén, s ezek kihatással vannak a tűzvédelmi szakhatósági tevékenységre is.


Megjelent:

 

  • az építőipari kivitelezési tevékenységről, az építési naplóról és a kivitelezési dokumentáció tartalmáról szóló 290/2007.(X.31.) Kormányrendelet,

 

  • az építésfelügyeleti tevékenységről szóló 291/2007.(X.31.) Kormányrendelet, továbbá

 

  •  az építésügyi hatósági eljárásokról, valamint a telekalakítási és az építészeti-műszaki dokumentációk tartalmáról szóló 37/2007. (XII.13.) ÖTM rendelet.

 

A rendeletek mindegyike 2008. január 1-én lépett hatályba, ezek a változások sok ponton érintik a napi gyakorlatot, s ezek figyelembevételével kell a szakhatósági állásfoglalásokat kiadni.

 

Az egyik ilyen változás a tervellenőrzés, amelyről a Mérnök Újság „Elrendelték a független, honorált tervellenőrzést” című cikkére hívjuk fel a figyelmet.

 

Letölthető:

http://www.mernokujsag.hu/index.php?tkod=3824&tcim=Elrendelték%20a%20független,%20honorált%20tervellenőrzést&ev=2007&szam=11&honap=DECEMBER&n=90

 

Jelentős változás történt a homlokzatok utólagos hőszigetelésének engedélyezésében is, erről bővebben a VÉDELEM Online

 

Változott a hatósági eljárás és a követelményrendszer az utólagos hőszigetelésnél című cikkében olvashatnak.

 

A teljes joganyag letölthető:

(www.mhk.hu)

Vissza

Ezt a hírt eddig 2277 látogató olvasta.