Híreink

Flórián nap Siófokon

2008. január 28.

A tavalyi két rendezvény után ismét egy helyszínen és együtt ünnepel a hazai tűzoltó társadalom. Siófokon rendezik a 2008. évi Flórián napot, erre jelentkezett a város azzal, hogy a város tűzoltóságának évfordulóját is ekkor ünneplik.


Ismeretes, hogy 2007-ben Szentendrén a Skanzen területén tartották a központi Flóriánnapi rendezvényt és az országos tűzoltó versenyt. A rákövetkező napon pedig Komárom-Komarnóban a Magyar Tűzoltószövetség rendezésében a Tűzoltó Napot. Sőt előzőleg még a Parlamentben is volt egy tűzoltó szövetségi rendezvény.

Az idei évben az érdekeltek némi konzultációkat és háttéregyeztetéseket követően az egységes ünneplésben állapodtak meg. Az első egyeztetéseket követően bekerülhet a naptárba: 2008 május 3-án szombaton Siófok látja vendégül a Flórián nap résztvevőit.

 

Az OKF, az MTSZ, a LÖTOSZ, a HÖTOSZ és Siófok város képviselőiből alakult bizottság megkezdte az ünnepség előkészítését, szervezését.

 

A tervek szerint a rendezvényt Siófok város főterén tartják, ahol 5000 fő is elfér. A főtérrel szemben álló Művelődési Központ színházterme pedig az ünnepség ideális helyszíne lehet a hagyományos kitüntetési ünnepségnek.

 

A főtéren lenne felállítva egy nagy sátor, ahol az étkezések lebonyolítására kerülhet sor, de rosszidő esetén a kulturális rendezvények helyszíneként is szolgálhat.

Egyébként a nagyrendezvényeket látott főtér színpadán zajlanának a kulturális programok. A főtérhez kapcsolódó szomszédos parkolók pedig a szakmai kiállítók, valamint a népművészeti bemutató és vásár helyszíneként szolgálnának.

 

A hagyományos felvonulásra is gondoltak a szervezők, amelyre Siófok belvárosában kerül sor, mintegy 25 perces program keretében.

Természetesen lesz zenés ébresztő, zenekari koncert, tűzoltási és műszaki mentési bemutató és a szabadtéri színpadon szórakoztató, zenei programok este 10 óráig.

A jó szándék megvan, már csak jó szervezésre és jó időre van szükség.

Vissza

Ezt a hírt eddig 2427 látogató olvasta.