Termékek

Építészet

Megújult tűzgátló szigetelési rendszer

Az újdonságok nemcsak teljesen új termékek megalkotásával születhetnek, hanem például egy használatos ismert termék többoldalú rugalmas alkalmazásával. Ezt bizonyítja a klasszikus tűzgátló szigetelési rendszer a Dunamenti Tűzvédelem Zrt  Polylack F és K tűzgátló szigetelési rendszere.

Polylack F és K tűzgátló szigetelési rendszer
 
A Dunamenti Tűzvédelem Zrt termékeivel és kivitelezési technológiáival lépést tart és biztos támaszt nyújt a passzív tűzvédelem minden területén. Ezt bizonyítja a klasszikus tűzgátló szigetelési rendszer a Dunamenti Tűzvédelem Zrt  Polylack F és K tűzgátló szigetelési rendszere, amely jelentősen megújult.
 
A Polylack F és K tűzgátló szigetelési rendszerünket optimalizáltuk és bevizsgáltattuk EN 13663 szabvány szerint
  • 1 rétegben Th60,
  • két rétegben pedig Th90 és Th120 perc tűzállósági határértékre.
 
A megnövelt tűzállósági határérték mellett, fő újdonságát még az adja, hogy nemcsak tégla-és beton, hanem a mai korszerű építési rendszerekhez igazodva gipszkarton falban történő beépíthetőségre is biztonsággal alkalmazható.
 
 
Polylack termékcsaládunk új tagokkal is bővült. Ilyen például a sokoldalúan és magyarországon egyedülállóan alkalmazható Polylack kG speciális kitt anyagunk, mely gyors és nagy erejű duzzadása révén alkalmas
  • kis átmérőjű (max 50 mm) éghető anyagú csövek tűzgátló tömítésére;
  • műanyag gégecsőben átvezetett kábelek tűzgátló tömítésére;
  • éghető anyagú szigeteléssel ellátott fémcsövek tűzgátló tömítésére
 
 
 
 
EN 1366-3/2005 szerint vizsgálva
 
Fenti felsorolt módon kialakított átvezetéseknél az alkalmazott műanyag héj tűz esetén percek alatt elolvad, kiég, és a helyén üres nyílás maradna, melyen a tűz szabadon áthatolna, ha nem lenne ott a Polylack KG, amely rögtön kitölti a keletkező nyílásokat, és újra szigeteltté teszi tűzvédelmileg az átvezetést Polylack anyagaink könnyebb és célszerűbb felhasználhatóságához
igazítottuk csomagolási egyégüket is.
Anyagainkat az eddigi 20 és 25 kg-os kiszerelés helyett a könnyebben kezelhető 12,5 kg-osra
alakítottuk.
 
Kasza János
fejlesztő mérnök,
vállalkozás vezető

Vissza

Ezt a hírt eddig 2460 látogató olvasta.