Termékek

Építészet

PS tűzgátló mandzsetták továbbfejlesztése

Az újdonságok nemcsak teljesen új termékek megalkotásával születhetnek, hanem például egy használatos ismert termék többoldalú rugalmas alkalmazásával. Ezt bizonyítják a Dunamenti Tűzvédelem Zrt  éghető anyagú csővezetékek tűzgátló lezárására használható PS tűzgátló mandzsettáinak fejlesztési is.

Az elmúlt időszak aktív fejlesztő munkájának eredményeként a Dunamenti Tűzvédelem Zrt  éghető anyagú csővezetékek tűzgátló lezárására használható PS tűzgátló mandzsettái egy családdá nőtték ki magukat.
Ezeket a mandzsettákat éghető anyagú csővezetékek tűzgátló lezárására használják.
 
A PS tűzgátló mandzsetta egy acéllemez héjból áll kiálló fülekkel, hőre habosodó tűzgátló lamináttal van kitöltve, melyet a műanyag csövekre helyezünk, mint egy karperecet és a fal, vagy födémsíkra rögzítjük.
 
A fejlesztés eredményeként ez a termék is megújult! A vékonyabb csövekre tekintettel keskenyebb és karcsúbb lett, súlya csökkent, felszerelhetősége gyorsult, valamint sok eddig nem hozzáférhető helyekre is alkalmazhatóvá vált.
Tűzállósági határértéke pedig 120 percre növekedett.
Mandzsettáinkat is bevizsgáltuk gipszkarton falban, valamint lágy átvezetésben (kőgyapot lapra) történő alkalmazásra is.
 
Újdonságai:
 
  • Keskenyebb lett így a vékonyabb csövekre jobban alkalmazható
  • Tűzállósági határértéke 120 percre növekedett
  • Gipszkarton falban, valamint lágy átvezetésben (kőgyapot lapra) történő alkalmazásra is bevizsgálva
 
 
A család második tagja a PS 25 mandzsetta, amely csak hőre habosodó tűzgátló laminát szalagból áll és a falsíkon belül kerül a műanyag csőre rögzítésre. Alkalmazása esetén nem szükséges a fémdűbeles rögzítés.
 
 
PS 30 tűzvédelmi szellőzőrács tűzkísérlete
 
 
A legújabb családtag a PS 30 tűzvédelmi szellőzőrács, amely acéllemez gyűrűből áll, benne a hőre duzzadó laminátokból készült ráccsal. Panelházak elszívó vezetékeinek falsíkban történő tűzgátló lezárására dolgoztuk ki.
 
A PS 30 tűzvédelmi rács tűz esetén gyors és hatékony duzzadása révén másodpercek alatt eltömíti az egész cső keresztmetszetét tűzálló anyaggal, meggátolva a tűz bejutását az elszívó rendszerbe, vagy az elszívó vezetékből a tűz kicsapását a helyiségbe.
A csappantyúval szembeni legnagyobb előnye, hogy nincs benne mozgó alkatrész, bármikor beszerelhető és a lerakódó olajos szenynyeződés sem gátolja hatásfokát.
 
Kasza János
fejlesztő mérnök,
vállalkozás vezető

Vissza

Ezt a hírt eddig 3508 látogató olvasta.