Termékek

Építészet

MTD 533 multiszenzoros érzékelő

Mindig voltak és vannak élenjáró vállalatok, mint a Schrack Seconet, amelyek nem mindennapi technológiai újításokat vezetnek be. Elismert biztonságtechnikai szakértők ilyennek tartják a Schrack legújabb termékét az MTD 533 multiszenzoros érzékelőt. A hagyományos érzékelőkhöz képest a fő különbség abban rejlik, hogy ez a termék képes önállóan alkalmazkodni a környezeti viszonyokhoz.

A megelőző tűzvédelem termékeinek technológiai és minőségi szempontból a legmagasabb követelményeket kell teljesíteniük. Azon a területen, ahol mind emberéletek, mind anyagi javak védelméről van szó, a tűzérzékelőknek a legzordabb viszonyok között is állandóan és problémamentesen működőképességet kell garantálniuk. A Schrack MTD 533 multiszenzoros érzékelő teljesíti a legmagasabb követelményeket és intelligens technikájával új korszakot nyit a megelőző tűzvédelemben. „Egy mindenkiért, mindenki egyért” hangzik az MTD 533 optikai és hőszenzoros tűzérzékelő mottója. Végül is az MTD 533 megoldja a felhasználó dilemmáját, ami azzal függ össze, hogy a tűzjelző rendszerben füstérzékelőt, vagy hőérzékelőt alkalmazzon-e.
 
Az MTD 533 egy füstérzékelővel és egy hőmérséklet-érzékelővel van felszerelve és így univerzális eszköznek tekinthetjük. Az MTD 533 végül is vagy a füstképződés, vagy a hőmérsékletemelkedés alapján felismeri a tüzet. Intelligens döntési technikájával biztosítja, hogy csak a tényleges tűzeseteket érzékeli. Ehhez Harald Kobermann, aki a Schrack Seconetnél a tűzjelző rendszerek termékmenedzsere, hozzáteszi: „Az MTD 533, kitűnő szórtfény-együtthatójával és pontos érzékelőivel képes egy esetleges füstképződést már nagyon korán felismerni. Emellett egy szenzor a lehetséges hőmérséklet-emelkedést méri, és így gondoskodik a kétszeres biztonságról, amiről a Schrack Seconet teljes tűzvédelmi technológiája már nem mondhat le.
 
Az MTD 533 tűzérzékelő kiemelkedő sajátossága az a képesség, hogy önállóan alkalmaz-kodik a környezetéhez. A „betanulási fázis”-ban az érzékelő különböző paramétereket mér, mint a hőmérséklet alakulása és a levegő átláthatósága. Ezeknek az adatoknak az alapján állítja be az MTD 533 az illeszkedő füst- és hőérzékenységet, amivel az optimális alkalmazását biztosítja. „Ezzel a technológiával a termék extrém körülmények között is gyors és biztos érzékelést garantálhat - mondja a már idézett termékmenedzser. Ha a tűzérzékelő környezetében változásokra kerül sor, akkor az MTD 533 abban a helyzetben van, hogy önállóan dönthet, vajon szükséges-e kézi beavatkozás. Ilyen esetekben az adatokat és információkat gyorsan és biztosan továbbítják a tűzjelző központra.
 
Hogy a szükséghelyzetekben állandóan működőképes maradjon, az MTD 533 valamennyi üzemi paraméter folyamatos önellenőrzését is elvégzi. Már a normál üzemtől való legcsekélyebb eltérést továbbítja a megfelelő központnak. Ez nemcsak az állandó üzembiztonságot garantálja, hanem megteremti a teljes átláthatóságot is az összes érzékelő funkcióképességéről.
Az MTD 533 megfelel az összes EU-szabványnak, az aktuális biztonsági standardokat pedig még túl is teljesíti. A gyártási fázisban lemondtak a veszélyes anyagok alkalmazásáról, s ezért az új tűzérzékelő megfelel a környezetvédelmi követelményeknek is.
 
Az MTD 533-at úgy tervezték, hogy a meglévő és a jövendőbeli Integral tűzjelző központokba problémamentesen lehessen integrálni. A meglévő berendezésekhez az MTD 533 érzékelőt mindenkor csatlakoztatni lehet a rendszer huzamos ideig történő kikapcsolása nélkül. Az érzékelő üzembe helyezése saját fejlesztésű Plug & Play (automatikus hardverfelismerés és konfigurálás) módszerrel történik, amely háromszor gyorsabb más eljárásoknál. Ez a gyors működésű indítás úgyszintén újítást jelent a tűjelzési technikában.
 
Abból a célból, hogy az új tűzérzékelőt a többi rendszerkomponenstől rögtön azonosítani lehessen, az MTD 533 egy 2D-mátrixos vonalkód segítségével egyedi érzékelőcímet kap. „Egyértelmű ismertetőjel egyszerűsíti a készülék esetleges cseréjét – jegyezte meg Harald Kobermann. - Ha egy meglévő tűzérzékelőt egy másikkal helyettesítenek, akkor az új termék egyszerűen megkapja saját elődjének a címét.”
Az MTD 533 intelligens technikájával és flexibilis alkalmazható képességével nélkülözhetetlen partner a tűzbiztonság területén. Ez a tűzérzékelő a lehető legnagyobb védelmet nyújtja!

Vissza

Ezt a hírt eddig 2836 látogató olvasta.