Termékek

Építészet

TRIMOTERM TŰZGÁTLÓ SZENDVICSPANELEK

A tűzgátló homlokzati- és tető szendvicspanelek gyártás területén az 1961-es alapítású, szlovén székhelyű Trimo cég Európa egyik piacvezető gyártójává nőtte ki magát.
 
A Trimoterm kőzetgyapotos töltésű tűzgátló panelei különösen jól alkalmazhatók olyan építési területeken, ahol magas fokú tűzállósági, hangcsökkentési és hőszigetelési követelményeknek kell eleget tenni. A panelek két galvanizált, festett acéllemezből és egy Class A1 (EN 13501-1) szerinti, nem éghető laminált kőzetgyapot szerkezeti szigetelőrétegből állnak. Minősítés LPS 1208 szerinti No. 605a.

Trimoterm FTV homlokzati panelek
A Trimoterm FTV tűzgátló panelek széles körben használhatók külső homlokzatként, belső térelválasztó falként és álmennyezeti elemként. Szabadidős, kereskedelmi, ipari, higiéniás vagy más intézményekben. A panelek függőleges vagy vízszintes helyzetben egyaránt szerelhetők.
 
 
  
 
A Trimoterm FTV panelcsalád egy szabadalmaztatott gyártási eljárás szerint készül, lamellás technológiával nem-éghető ásványgyapot felhasználásával (A1 osztályú az EN 13501-1 szabvány szerint). A különleges alkalmazás során a legjobb tömörség, valamint húzási és nyírási tulajdonságok alakíthatóak ki. Egyidejűleg biztosít optimális hőszigetelési és tűzállósági értékeket.

A panelek fegyverzetei galvanizált (275 g/m2) és festett acéllemezek 0,6 és 0,5 mm vastagságban, amely a panel mechanikai ellenálló képességét növeli, tartós és esztétikus megjelenést adva a felületnek.
A külső fegyverzet anti-korróziós védelme a környezeti hatásokhoz mérten alakíthatóak ki. Anti-korrodáns anyagok (pl.: Inox) használata lehetséges szélsőséges időjárási viszonyok esetén. A gyártási folyamat során mindkét acél fegyverzetet erősen felragasztjuk a kőzetgyapot töltetre egy vékony kötőanyag réteggel, amely minden szilárdsági és tartóssági követelménynek megfelel.

Előnyök:

• Magas tűzállóság (60-120 perc)
• Kiváló hő- és hangszigetelés,
• Kiváló teherbírás,
• Víz- és légzáróság,
 
Panel profil
A belső és külső burkolat lépcsős (s-profil), v-alakú (v-profil), sima, mikrobordás és MultiVario lehet. A standard panelek mind a külső, mind pedig a belső oldalukon lépcsős profilúak (FTV s).
 
Az FTV panelek méretei
- modul szélesség:
- FTV STANDARD panelek 1000 és 1200 mm méretben,
- FTV INVISIO panelek 1000 mm,
- nem-standard szélességek külön kérésre gyárthatók,
- a maximális hossz 14 m-ig.
 
Kiegészítő elemek
Előregyártott íves-, és éles sarokelemek, lezáró takaróelemek, különböző dekoratív célú húzott alumínium profilok lehetségesek.
 
 
Trimoterm SNV Tetőpanelek
A Trimoterm SNV tűzgátló panelek elsősorban tető elemként kerülnek felhasználásra, azonban falburkolásra is használhatók. A tető minimális lejtési szöge 3°, a hosszanti csatlakozások kiegészítő szigetelésével együtt.
 
   
 
 
Panel profil
A külső profil formája mindig trapézforma, míg a belső borítás lehet standard (S-profil), V formájú (v - profil) sőt lehet akár sima is. A standard profil típus lépcsős (SNV s).
 
Az SNV Panelek méretei
- fedési szélesség 1000 mm,
- panel hossz maximum 14 m.
 
 

Vissza

Ezt a hírt eddig 2595 látogató olvasta.