Híreink

Tűzoltó Szakmai Nap

2022. szeptember 19. 09:25

A zord idő ellenére rendkívül sikeres volt a 2016 óta nyolcadik alkalommal megrendezett Tűzoltó Szakmai Nap: 762-en voltak jelen, ami még a legtöbb napos, késő nyári időben megrendezett alkalomhoz képest is rekordnak számít.


Habár az időjárás nem volt éppen kegyes a Balatonföldváron megrendezett, immár hagyományosnak mondható Tűzoltó Szakmai Nap résztvevőihez, nem sokan riadtak vissza a hűvös, esős időtől: 119 szervezet képviseletében 762 fő gyűlt össze. A 31 kiállító standját és szakmai bemutatóit nagy érdeklődés kísérte, miközben a kiállítás területén párhuzamosan zajlott a Létesítményi Tűzoltóságok „Flórián kupa” Országos Tűzoltóversenye.

A szervezők az esőre készülve ötszáz, ingyenesen elvihető esőponcsóval várták a látogatókat. Az ebéd – melyet hagyományosan a Görgetegi Önkéntes Tűzoltó Egyesület szolgáltatott – ismét nagy sikert aratott: a háromszázhatvan fős nagy ebédlősátor és az ötvenfős étterem ebédidőben zsúfolásig megtelt, a választható vaddisznó-, marha- és sertéspörkölt pedig szinte mind elfogyott.


A rendezvény a kapunyitás előtt...


...közvetlenül utána


...és a megnyitó előtt

A látogatói visszajelzések alapján nagy tetszést aratott a kiállítás, ahol számos újdonságot lehetett megnézni, és noha néhány bemutatóról sajnos le kellett mondani az eső miatt, a legtöbb program gond nélkül lezajlott. (Az elején úgy tűnt, hogy a FER Tűzoltóság magasból mentő gépjárműve például nem tud majd letalpalni a felázott talajon, de végül sikerült megoldást találni, és a kosár szinte végig üzemelt, a sorban álló látogatók nagy örömére.)

A kiállítás tombolával zárult, ahol néhány szerencsés értékes nyereménnyel távozhatott.

Vissza

Ezt a hírt eddig 330 látogató olvasta.