Híreink

Szolgálati közlemény – jön a TŰZVÉDELEM

2023. május 26. 08:18

A Védelem Katasztrófavédelmi Szemle címen kiadott lapunk „arca”, a címlapja megváltozik, a jövőben Tűzvédelem címen jelenünk meg. A célok azonban változatlanok.

Egy ilyen lap működése manapság különösen kihívásokkal teli, ezt még tetézi, ha a szakmai fejlődés elősegítését, a tudományos igényű szakmai közvélemény kialakítását, a szakemberek közötti kommunikációs fórum megteremtését tűzte ki célul. Ennek elismerése, hogy a Magyar Tudományos Akadémia minősített listájára is felkerült lapunk!

Célunk, hogy mindezt a szerzőink által közvetített és ilyen kitüntető módon elismert tudást a többség számára ingyenesen biztosítsuk.

Ehhez nyújtott most segítséget a Miniszterelnöki Kabinetiroda és a Magyar Tűzoltó Szövetség támogatása. Ennek köszönhetően még szélesebb körhöz juthat el lapunk. Ugyanis a hivatásos szervezeteken túl a nem hivatásos (önkéntes, önkormányzati, létesítményi) tűzoltóságok is hozzájutnak a Tűzvédelem című folyóirathoz. Sőt, a határon túli magyar anyanyelvű tűzoltóságok is olvashatnak majd minket.

Mindemellett lapunk az eddigi olvasóinkhoz, a tűzvédelmi mérnökökhöz, szakértőkhöz, cégek vezető szakterületi szakembereihez, a szakterület egyetemi hallgatóihoz változatlanul eljut.

Így bízunk benne, hogy az eddig továbbképzési anyagként használt Védelem Tűzvédelemként is segít a szakmai fejlődésben és lapunk a szakmai publikációkban, szakértői véleményekben és szakirányú egyetemi dolgozatokban az egyik leggyakrabban idézett forrás marad.

Köszönjük az eddigi kitüntető bizalmukat! Hamarosan küldjük a már nyomdában lévő lapot.

Heizler György ny. tű. ezds.
főszerkesztő

Ezt a hírt eddig 711 látogató olvasta.