Híreink

A HESZTIA képviseli hazánkban a német ZIEGLER tűzoltógépjármű gyártót

2024. március 05. 07:54

Egy világszerte ismert nagy tűzoltó járműgyártó, az 1891-ben alapított német Ziegler és az egyik meghatározó hazai cég, a HESZTIA Kft. együttműködéseként lép a hazai piacra a világszerte több mint 1400 alkalmazottat foglalkoztató és évente több, mint 900 tűzoltó gépjárművet gyártó.


Partnerek

A HESZTIA az elmúlt közel két évtizedben több mint 130 járművet adott át a tűzoltóságok számára. További hasonlóan nagy számú hazai gyártmányú jármű áll készenlétben a vállalat által beszállított meghatározó komponensekkel, így szivattyúkkal, hab- és gyorsbeavatkozó rendszerekkel, hab-víz ágyúkkal és különféle felszerelésekkel.

A ZIEGLER a professzionális, legkorszerűbb tűzoltási, vészhelyzet-kezelési és mentési megoldások egyik vezető nemzetközi szállítója, mely elkötelezte magát az élet védelme és egy biztonságos világ létrehozása mellett. Átfogó és professzionális termékválasztéka kiterjed többek között a vészhelyzeti beavatkozó járművek teljes termékpalettájára, a speciális szivattyú- és tűzoltórendszerekre, különleges vezérlési és működési megoldásokra, valamint ezek szerviz szolgáltatásaira.

A ZIEGLER csoport 2013 óta az erős CIMC nemzetközi csoport tagja, mely a világ vezető logisztikai és energetikai berendezéseket szállító szervezete.

A ZIEGLER leányvállalatai Németországban, valamint Hollandiában, Horvátországban, Olaszországban és Indonéziában találhatók. Ezek gyártmányait több mint 100 ország tűzoltóságai az első osztályú minőségről, a megbízhatóságról és a tartósságról ismerik.

 

ZIEGLER – Biztonságot nyújtunk

Ez a vállalat jelmondata, ami a kiváló szivattyúkban és gépjárműfecskendőkben mutatkozik meg. A gépjárművek mellett ugyanis napjainkban a ZIEGLER talán a beépített és hordozható szivattyúkról a legismertebb. Saját gyártású centrifugál tűzoltószivattyúik egy- vagy kétlépcsős kialakításúak, 1900-10500 liter/perc közötti teljesítményűek, automatikus nyomásszabályozást (Turomat D) és teljesen automata légtelenítő rendszert (Trokomat) alkalmaznak. A normálnyomású szivattyúválaszték bármely eleménél alkalmazhatóak a különféle habbekeverő rendszerek, valamint a magasnyomású szivattyú mely, 40 bárt és akár 450-500 liter térfogatáramot is biztosítani képes.

A tűzoltótechnika vezérlését a hagyományos kialakítású, moduláris „Z-Control” panel nagy, kesztyűben is kezelhető és érzékelhető kapcsolású nyomógombjai biztosítják, de a kezelőtábla kihajtásával a manuális kezelőszervek is hozzáférhetőek.

A járműgyártásban a ZIEGLER egyik legkorszerűbb műszaki megoldása az alumínium paneleken alapuló, hegesztés és fúrásmentes kialakítású ALPAS felépítmény technológia. A moduláris felépítésű rendszer a rendkívüli tartósságával, a teljesen rozsdamentes és könnyű felépítmény konstrukcióval kiemelkedő minőséget képvisel.

A ZIEGLER többek között vízágyúkat, legénységi fülkéket (Z-Cab) is gyárt, melyekkel a vállalat a tűzoltó gépjármű iparág technológiai vezetőinek egyike, számos innovációs és formatervezési díj nyertese.

Hazánkban ma is száz feletti Ziegler gyártmányú jármű és általa gyártott szivattyúval épített gépjárműfecskendő szolgál, melyek nagyobb részt használt eszközként kerültek Magyarországra.

 

A ZIEGLER gépjárművek és termékek kizárólagos képviselője Magyarországon a HESZTIA Kft.

Forrás: Hesztia Kft.

Vissza

Ezt a hírt eddig 178 látogató olvasta.


Kapcsolódó információk: