Híreink

Új megoldás sérült elektromos autók egyszerű szállításához

2023. július 25. 07:00

Ahogy korábban írtuk, az elektromos és hibrid járműveket nem szabad vontatni, de az akkumulátorok hűtéséről – mivel azok hosszú ideig képesek visszagyulladni – gondoskodni kell. Erre a bemerítéses módszert tudtuk alkalmazni. Eddig! Ugyanis itt egy újabb megoldás az elektromos autók szállítására, amellyel elkerülhető ez a költséges módszer.


Padtex Car Service Set

Amióta a világ a fenntarthatóbb megoldások felé törekszik, az elektromos autók jelentős népszerűségre tettek szert. Az e-autók száma pedig dinamikusan növekszik. Az utakon közlekedő elektromos járművek számának növekedésével a kifejezetten elektromos autókra tervezett autószervizek, autómentők iránti igény is megnőtt. A sérült elektromos autók szállítása pedig a már említett hűtést követeli meg. Az autószervizeknek, de különösen az autómentőknek fel kell készülnie erre a kihívásra.

Itt a legújabb eszköz, ami kifejlesztést követően szinte azonnal elérhető Magyarországon is a PL Iparbiztonság Kft.-től: ez az elektromos autók biztonságos szállítására kidolgozott megoldás a Padtex Car Service Set.

A Padtex autószervizkészlet két tűzoltó takarót tartalmaz, amelyeket megelőző intézkedésként kifejezetten a meghibásodott e-autó biztonságos szállítására és tárolására terveztek, főként az autómentők és az e-autó-műhelyek számára. Ha egy elektromos autó balesetet szenved (akkor is, ha nincsenek látható jelek) a Padtex Car Service Set takaróba kell csomagolni, így ha az akkumulátor kigyullad, a környező terület védett marad, az esetleges folyadékszivárgás és a tűz megakadályozható. A takarókészletet úgy terveztek, hogy az elektromos autók mentésénél elkerüljék a bonyolult és drága konténeres merülőfürdőt.

A tűzoltó takaró készlet tulajdonságai:

  • Fenntartható
  • Környezetbarát
  • Többször is használható (tűz esetén meg kell vizsgálni, hogy lehetséges-e a további felhasználása)
  • Rendkívül magas hőmérsékletnek (1300 C-ig) képes ellenállni
  • Mérete alapján személygépkocsikhoz, terepjárókhoz és kisteherautókhoz alkalmazható

A méretek: normál és extra nagy (XL).

 

Hogyan működik a PADTEX SERVICE SET?

 

Használat lépésenként

1. Terítsük ki az alsó takarót, és helyezzük az utánfutóra. Győződjünk meg arról, hogy a fém rögzítőelemek jól vannak lefektetve.

2. Helyezzük a járművet az utánfutóra, és rögzítsük az első és hátsó kerekeket.

3. Fedjük le a járművet opcionális védőhuzattal, hogy a felső takaró ne karcoljon.

4. Helyezzük a felső takarót a járműre. A hevedereknek mindig felül kell lenniük.

5. Fokozatosan hajtsuk rá az alsó takarót a felső takaróra, húzzuk át a felső takaró pántjait az alsó takaró csatjain és rögzítsük őket.

6. A jármű biztonságosan be van csomagolva. Ha kigyullad, a környező terület és a vontatójármű védve lesz.

 

Az AUTÓMENTŐ KÉSZLET kizárólagos magyarországi forgalmazója:

 

PL Iparbiztonság Kft.

6000 Kecskemét Bogár utca 1/G.

+36707014105

 

 

Vissza

Ezt a hírt eddig 466 látogató olvasta.