Híreink

Elektromos tüzek elfojtása a keletkezési helyükön – Intelligens oltórendszer?

2023. július 27. 07:00

A tüzek jelentős része elektromos áramtól és azon belül kapcsolószekrényekben keletkezik. Az ötlet, hogy a kapcsolószekrényekbe telepített oltóberendezéssel csírájában fojtsuk el a tüzet és előzzük meg a kiterjedését, nem új. A most bemutatandó megoldás intelligens oltórendszere azonban ennél többet tud.


Az, hogy az elektromos berendezések hatékonyan védhetők a tűz ellen, szakmai körökben már közismert. Ezt Wichmann Preveneos intelligens kis oltórendszer is tudja, mert röviddel a tűz keletkezése után – közvetlenül a tűz keletkezési helyén, kapcsolószekrényben – veszi fel a harcot a tűzzel. Ugyanakkor az automatikus oltási folyamat mellett,

  • érzékeli és továbbítja a tűzjelzést és egyúttal
  • képes az áramellátás kikapcsolására.

Így megakadályozza a tűz újbóli fellángolását. A speciálisan kifejlesztett technológia védi a létesítmény és a cég legfontosabb, esetenként a folyamatos működést biztosító berendezéseit. Ezzel a működésben bekövetkező következményi károk kockázata jelentősen minimalizálódik.

A teljesen automatizált rendszer a VDS által jóváhagyott alkatrészeket alkalmaz. Az alkalmazási területek az általános médiatechnikától a múzeumokig, a vasútig, a bányászatig, a szélenergiaiparig és a hajózásig terjednek. Mindenütt, ahol elektromos működtető berendezések, például vezérlőszekrények, szerverszekrények vagy automaták találhatók, a Preveneos készülékbe integrált tűzvédelemként való alkalmazása megfelelő.

Forrás: Sicherheit & Brandschutz

Vissza

Ezt a hírt eddig 584 látogató olvasta.