Híreink

A Bronto betört a létrapiacra – a Bronto Skylift EN-TTL tanúsítványt kapott

2023. június 23. 10:31

Melyik a jobb: TTL vagy AP, vagyis a gépezetes tolólétra vagy a teleszkópos magasból mentő? A használati céltól függően megoszlanak a vélemények. Most az eddig kizárólag magasból mentőket gyártó Bronto Skylift átvágta a gordiuszi csomót, kifejlesztett egy forgótányéros gépezetes tolólétrát.


Az eddig nagy titokban végzett fejlesztésekre tegnap derült fény, amikor a Bronto Skylift megkapta az EN-TTL tanúsítványt.

Mint kiderült, a Bronto Skylift anyavállalatával, a japán székhelyű Morita Grouppal közös termékfejlesztéssel érte el ezt a minősítést. A japán cég már 1957 óta fejleszt és gyárt gépezetes tolólétrákat.

A minőségéről híres Bronto Skylift eddig kizárólag magasból mentőket kínált, amely megbízható terméktámogatás kapott a berendezés teljes életciklusa alatt. A gépezetestolólétra-gyártás célja, hogy kiegészítse a Bronto Skylift kínálatát a tűzoltósági és mentési területen. Így mindkét technológiát választhatják tőlük.

A tájékoztatójuk szerint a Bronto Skylift gépezetes tolólétráit, az eddigiekhez hasonlóan magas minőség jellemzi, az értékesítés, a marketing és a szerviz szempontjából ugyanúgy kezelik, mint a magasból mentőket. A TTL megfelel vagy meghaladja a piaci követelményeket, és kereskedelmi szempontból is versenyképes lesz. Erre szükség is lesz, mert – bizonyára nem véletlenül – 2024-ben elsőként a 32 méteres gépezetes tolólétrájuk kerül fogalomba, pont ott, ahol a legnagyobb a piaci választék.

A Moritával számos közös fejlesztési programuk van folyamatban. A digitalizáció területén és a gépezetes tolólétra gyártásban is egyesítik erőforrásaikat. Lehet, hogy okoznak még meglepetést, mindenesetre a különböző működési magasságú létrák fokozatos bevezetését már bejelentették.

 

Vissza

Ezt a hírt eddig 492 látogató olvasta.