Híreink

FeuerTrutz 2023 – tűzmegelőzési konferencia és kiállítás

2023. június 26. 10:37

A FeuerTrutz-ot idén 38 országból mintegy 5500-an látogatták meg, akik a rendkívül sikeres eseményen 247 kiállítótól a tűzmegelőzés innovatív termékein és megoldásain keresztül a létesítményi és az építési kérdésekre kaphattak választ.


Látogatók és kiállítók – egyre többen, egyre nagyobb kiállításon

A tavalyihoz képest mind a látogatók száma (30%-kal), mind a kiállítók száma (20%-kal) nőtt. Habár az esemény – nem meglepő módon – Németország-központú, hiszen a német kiállítók 83%-ot tettek ki, a látogatók nem csak Németországból jöttek: Ausztria, Svájc, a Cseh Köztársaság, Szlovénia, Hollandia és Olaszország is szép számmal képviseltette magát.

Egyre inkább igaz, hogy a FeuerTrutz 2023 az európai tűzvédelmi közösség egyik legfontosabb iparági találkozóhelyek.

Különösen erős a Tűzvédelmi Kongresszus, amely a világ német nyelvű részének legnagyobb és legváltozatosabb továbbképzési rendezvénye a megelőző tűzvédelem területén. Idén több mint 1300 résztvevő (ebből 275 online) között zajlott élénk szakmai eszmecsere.

A korábbi kongresszusok kötetei a https://www.feuertrutz.de/kongress-messe címen elérhetők, bizonyára így lesz ez az idén is.

 

FeuerTrutz 2023 – kiemelt témák

A FeuerTrutz 2023 két kiemelt témára koncentrált, a veszélyes anyagok kezelésére és a digitalizációra, mindkettő külön fórum formájában zajlott. Az asecos academy által szervezett fórumon a robbanások, deflagrációk és egyéb kémiai reakciók iránt mutattak a látogatók kiemelt érdeklődést, illetve a kritikus infrastruktúrák meghibásodásáról szóló "Vörös kanapé" beszélgetéssorozat is sikeresnek bizonyult.

A "A digitalizálás gyakorlati megvalósítása" című fórumon az érdeklődők a vásár mindkét napján több mint 20 interjút követhettek élőben, és így betekintést nyerhettek a digitalizálás gyakorlati megvalósításába. A kiemelt témák között szerepeltek

  • a digitális tűzvédelmi koncepciók és dokumentáció,
  • a BIM a tűzvédelmi tervezésben,
  • a digitális épületalkalmazás, valamint
  • az AI és a robotika a tűzvédelemben.

A kiállítói szakfórum, az oktatási és karrier-találkozó, a FeuerTrutz állásbörze, az Innovation made in Germany közös stand inkább a hazai látogatókat hozta lázba. A látványos beltéri és kültéri élő bemutatókon többek között hőszigetelő textíliák, modern tűzvédelmi üvegek, tűzfüst szimulátorok és füstkötények voltak láthatók.

 

Tűzvédelmi kongresszus

A tűzvédelmi kongresszus három fő témával foglalkozott kiemelten.

Ezek:

  1. A meglévő épületek tűzvédelme,
  2. az újratölthető akkumulátorok és más energiatároló rendszerek, valamint
  3. a modern faépületek tűzvédelmi megoldásai.

Hogyan lehet az új faépítési irányelvet végrehajtani? Hogyan lehet sikeres a meglévő épületek átalakítása? Hogyan kezelhetők az energiatároló rendszerek kockázatai?

Ezeket a több mint 1300 résztvevő három párhuzamos kongresszusi szekcióban, összesen 42 előadáson vitatathatta meg.

 

A kiállítókat www.feuertrutz-katalog.de címen találhatjuk.

Vissza

Ezt a hírt eddig 509 látogató olvasta.