Ipari termékek gyulladási hőmérséklete2017. szeptember 25. 08:31 Újabb kincsesbányát teszünk közzé ezzel az adattárral. Számos ipari termék (textil, sör, hús) gyulladási hőmérsékletét gyűjtöttük egybe a legkülönbözőbb kutatási jelentések alapján, ahol ismert jelezzük a forrást. Ezek a létesítményi tűzvédelmi szakemberek, tűzvédelmi szakértők, tűzvizsgálatot végzők napi munkájához adhatnak segítséget. Az anyagok az adatok alapján könnyen besorolhatók a tűzveszélyességi osztályba.
Textilféleségek gyulladási hőmérséklete
(a BME Technológiai Tanszék mérése)
|
Sorszám
|
Vizsgálati minta megnevezése
|
Gyulladási hőmérséklet (oC)
|
|
1.
|
Belga gereben len
|
180
|
|
2.
|
Danulon
|
340
|
|
3.
|
Egyiptomi pamutfonal
|
200
|
|
4.
|
Főzött ipari gyapjú
|
180
|
|
5.
|
Francia gereben len
|
210
|
|
6.
|
Gereben len kóc
|
210
|
|
7.
|
Gyapjúipari bőrhulladék
|
220
|
|
8.
|
Gyapjúipari hulladék
|
180
|
|
9.
|
Impregnált fésülési hulladék
|
200
|
|
10.
|
Ipari gyapjú
|
160
|
|
11.
|
Jutazsák
|
180
|
|
12.
|
Kártolási hulladék
|
240
|
|
13.
|
Nyersjuta
|
205
|
|
14.
|
Pamutfonal
|
160
|
|
15.
|
Perlon
|
340
|
|
16.
|
Szűcs gyapjú
|
180
|
|
17.
|
Tilolt kender
|
235
|
|
18.
|
Tilolt len
|
180
|
Söripari termékek gyulladási hőmérséklete
A MÜKI (1983-ban) az alábbi adatokat vizsgálta be.
|
Sorszám
|
Vizsgálati minta megnevezése
|
Gyulladási hőmérséklet (oC)
|
|
1.
|
Maláta
|
340
|
|
2.
|
Malátapor
|
370
|
|
3.
|
Porárpa
|
380
|
|
4.
|
Takarmányárpa
|
390
|
|
5.
|
Malátapo
|
360
|
|
6.
|
Porárpa
|
380
|
|
7.
|
Malátacsíra
|
385
|
Húsipari termékek és egyéb anyagok gyulladási hőmérséklete
MÉM Értesítőkben 1987. X. 16-ig közölt adatok
A Műanyagipari Kutató Intézet az MSZ 09.40042-77. számú szabvány szerint elvégezte a húsipari termékek és egyéb anyagok gyulladási hőmérsékletének vizsgálatát, melynek eredményét az alábbi táblázat tartalmazza:
|
Ssz
|
Vizsgálati minta megnevezése
|
Gyulladási hőmérséklet (oC)
|
|
1.
|
Téliszalámi
|
325
|
|
2.
|
Gyulai kolbász
|
330
|
|
3.
|
Sertés zsír
|
320
|
|
4.
|
Füstölt étkezési szalonna
|
325
|
|
5.
|
Főző kolbász
|
340
|
|
6.
|
Veronai felvágott
|
345
|
|
7.
|
Étkezési tepertő
|
330
|
|
8.
|
Ipari csont
|
350
|
|
9.
|
Húsliszt
|
350
|
|
10.
|
Lerakódott füstkátrány
|
485
|
Az anyag pdf formátumban ide kattintva tölthető le. Egyúttal frissítettük a régi vizsgálati anyagok adatgyűjteményét, mely az alábbi linkre kattintva (vagy honlapunk bal oldalán lévő "Szakmai linkek" szekcióban) olvasható.
Vissza
Ezt a hírt eddig 2088 látogató olvasta.
Kapcsolódó információk:
|