Híreink

A+A - az egyéni védőfelszerelések, munkahelyi biztonság nemzetközi szakvására Düsseldorfban

2023. június 28. 07:00

2023. október 24-27. között Düsseldorfban rendezik meg a munkavédelem és üzemi biztonság vezető világvásárát. A munkabiztonság és a foglalkoztatás-egészségügy fenntartható stratégiái képezik az A+A szakvásárral párhuzamosan zajló 38. Nemzetközi A+A Kongresszus egyik meghatározó témáját.


A napjainkban nemzetközi szinten is egyre szorosabban összefonódó világunkban fontos szerep jut a fenntartható munkavédelemnek és munkabiztonságnak. Ennek érdekében hívta életre az 1984-es évben a Nemzetközi Munkaügyi Szervezet (ILO, International Labour Organisation) a munkahelyi biztonság és a foglalkoztatás-egészségügy világnapját.
Az egyéni védőfelszerelések, a munkahelyi biztonság és a foglalkozás-egészségügy vezető világvására és szakmai konferenciája is erre fókuszál 2023-ban.

Trend témák: fenntarthatóság – digitalizáció

  • Egyéni védőfelszerelések biztosítása, tárolása és megóvása
  • Mobil munkafolyamatok
  • Mesterséges külső vázak (exoskeletonok) és hordhatóságuk
  • EGÉSZSÉG a munkahelyen
  • VÉDELEM a munkahelyen
  • BIZTONSÁG a munkahelyen (Tűz-, robbanás- és sugárzásvédelem, zaj- és légszennyezés, gépek okozta balesetek elkerülése.)
  • Üzemi tűzvédelem
  • Tűz- és katasztrófa management

 

Munkabiztonsági és munkavédelmi trendfórumok

A nemzetközi trendfórumokat, valamint az egyéni védőfelszerelések, a vállalati tűz-, környezet- és katasztrófavédelem területén vagy akár a munkahelyek ergonomikus és egészséges kialakítására szolgáló termékeket és megoldásokat felvonultató A+A kiállításon több szakmai programra hívjuk fel a figyelmet.

 

38. Nemzetközi A+A Kongresszus 2023

Az A+A kongresszus szervezője a Basi, a Német Munkabiztonsági és Foglalkozás-egészségügyi Egyesület a fenntartható munkavédelmet határozta meg a kiemelt témaként.

A munkabiztonság és a foglalkoztatás-egészségügy fenntartható stratégiái.

  • 30 előadás a klímaváltozás munkahelyi kihívásai, a digitalizáció és a mesterséges intelligencia, valamint a mobil munkavégzés, a vázizomzati és csontrendszeri megbetegedések, valamint a pszichikai terhelés témakörében.

Vision Zero nap

  • Milyen stratégiákkal lehet hosszú távon is szinte teljességgel megakadályozni a munkahelyi környezetben bekövetkező baleseteket és megbetegedéseket? Bemutatják az alkalmazott tudományos kutatás új eredményeit.

„Safety II” workshop

  • Innovatív alkalmazási példák a munkabiztonság területén.

„Digitális gyár”

  • Miként lehet a szoftveres eszközök alkalmazásával az ergonómiai és gazdaságossági követelményeknek megfelelően idejekorán átalakítani a munkahelyeket?

Exoskeleton

Az A+A 2023 keretében rendezik meg első ízben a WearRAcon Europe konferenciát, ahol kutatási és fejlesztési, valamint vállalati szakértők mutatják be és vitatják meg az újdonságokat és irányzatokat az emberi erőt megsokszorozni hivatott ún. exoskeleton-fejlesztések területén.


Exoskeletont viselő munkás dobozokat pakol (fotó: Fraunhofer IPA)

Ezen túlmenően külön rendezvényeken foglalkoznak a klasszikus behatások, például a veszélyes anyagok, a zaj vagy sugárzás okozta terhelés megelőzésével, az üzembiztonság növelésével és a vállalati megelőzéssel, valamint a foglalkozás-egyészségügyi prevencióval is.

 

A kongresszusra és az azzal párhuzamosan 2023. október 24-27. között rendezett A+A szakvásárra már 2023 értékesítik a belépőket.

 

További információk az aplusa.de honlapon.

További tudnivalók az Exoworkathlon-ról: https://www.exoworkathlon.de/en/about-exoworkathlon.html
További információk az A+A Kongresszusról: https://www.basi.de/

 

 

Vissza

Ezt a hírt eddig 455 látogató olvasta.