Híreink

Hazai siker Amerikában – FM Global minősítés

2024. február 05. 08:26

A Kingspan magyarországi üzeme megszerezte a QuadCore® termékei FM tanúsítását! A világszerte ismert FM Global saját biztonsági és teljesítményszabványainak történő megfelelést igazolták ezzel, ami egy nemzetközileg is jelentős mérföldkő.


A hőszigetelt panelek akkor kaphatják meg az FM Approvals jóváhagyását, ha megfelelnek a tűzzel, a szerkezeti integritással, Illetve az életvédelmi- és épületbiztonsági elvárásokkal kapcsolatos szigorú kritériumoknak.

A hőszigetelt paneleket az FM a saját laborjában tesztelte és értékelte.

 

A Kingspan a QuadCore® panelcsaládra az alábbi FM szabványok szerinti jóváhagyást szerezte meg, kiemelve a tűzzel szembeni ellenállását.

FM 4471 A Class 1 besorolású tetőpanelek tűzzel, széllel, járhatósággal és jégveréssel szembeni ellenállását vizsgálja. A tesztek során megvizsgálták a tűz terjedésének módját a tetőpanel belső (FM 4880) és külső (ASTM E108) felületén, a szimulált, hirtelen változó széllökésekkel szembeni ellenálló képességét, valamint a megfelelő szilárdsági és tartóssági paramétereket.

FM 4880 A hőszigetelt panelek, beltéri burkolóanyagok vagy bevonatok és külső falrendszerek Class 1 besorolású minősítése mutatja az épületelem tűzzel szembeni viselkedését, hogy az milyen mértékben működik közre a tűz kifejlődésében.

FM 4881 Ezt1992-ben dolgozták ki egy Észak-Amerikában pusztító 5-ös kategóriájú hurrikánt követően.

FM 4882 Azt tanúsítja, hogy a Class 1 besorolású hőszigetelt panelek nem működnek közre a tűz terjedésében, illetve égéskor lényegesen kevesebb füstöt termelnek, mint a hagyományos fal- vagy mennyezetpanelek. Ez azt jelenti, hogy alkalmasak olyan füstre érzékeny helyiségekben történő alkalmazásra, mint például az élelmiszer- vagy gyógyszergyártásra, illetve -tárolásra használt létesítmények.

 

Vissza

Ezt a hírt eddig 289 látogató olvasta.